Les rebaixes crearan 35.000 llocs de feina a Catalunya

La creació d'ocupació creix un 9% al Principat durant aquest període de descomptes

Compradores entrant en una botiga al centre de Sabadell en el primer dia de rebaixes | ACN Compradores entrant en una botiga al centre de Sabadell en el primer dia de rebaixes | ACN

La campanya de les rebaixes d'estiu a Catalunya crearà enguany 35.212 nous llocs de feina, un 9% més que en 2017, i és on més ocupació es crearà durant aquest període, segons la consultora Adecco.

Segons diu l'empresa especialitzaa, al conjunt de l'Estat espanyol es crearan 179.875 llocs de feina, un 9% més que un any abans. Per darrere del Principat es crearan 23.753 llocs de feina a la Comunitat de Madrid, 21.344 a Andalusia, un total de 19.850 la Regió de Múrcia i al País Valencià se'n crearan 18.754, explica la consultora en un comunicat.

Més info: Rebaixes: llibertat, igualtat i calendari consensuat

Per províncies, Barcelona lidera la contractació, amb un increment del 10% respecte a l'any passat, situant-se en els 27.278 nous llocs de treball.

Els sectors vinculats al consum són els que més llocs generen en aquesta campanya -distribució i comerç minorista, logística i transport- i per subsectors, l'alta perfumeria, cosmètica, electrònica, juguetería o alimentació són els que més contractació registren, encapçalats pel tèxtil.

Els perfils més buscats en aquestes setmanes seran promotors, dependents, comercials, hostesses, teleoperadors, gestors de punt de venda, empaquetadors, caixers, reposadors o mossos de magatzem, entre d'altres.

Més informació
Els catalans es gasten 357 euros durant les rebaixes
Les rebaixes enfonsen l'IPC al gener
Avui et destaquem
El més llegit