La construcció 4.0 necessita formar nous professionals

El Rebuild debatrà sobre els nous perfils i la captació de talent per fer front a la transformació del sector

Imagen del Talent Marketplace del Rebuild | Cedida Imagen del Talent Marketplace del Rebuild | Cedida

Al sector de la construcció li falten 10.000 professionals per fer front amb èxit la seva transformació digital. I és que l'Estat espanyol necessita formar nous professionals que puguin donar resposta a la demanda del mercat laboral de la construcció 4.0. Una problemàtica que s'abordarà durant el Rebuild 2019, que se celebra del 17 al 19 de setembre a Madrid.

En aquest sentit, el saló celebrarà el tercer dia de congrés el Talent Marketplace, un espai per aprofundir sobre els nous perfils professionals i la captació de talent per cobrir nous llocs relacionats amb la construcció 4.0, segons informen en un comunicat. Així, ponents com José Antonio Viejo, director de formació i ocupació de la Fundació Laboral de la Construcció, parlaran sobre la importància de la formació dels professionals davant la situació actual i s'analitzarà per què no tenim suficient mà d'obra i expertise per escometre els futurs projectes i obres en els propers 10 anys.

Segons apunta el director del Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 de Rebuild, Ignasi Pérez Arnal, "de cap manera arribem a formar a un nombre tan ampli de persones com el que s'està jubilant".

Punt de trobada entre companyies i estudiants

El Talent Marketplace es configura també com un espai en el qual estudiants dels últims cursos de graus tècnics i formacions professionals relacionats amb el sector de l'edificació coincidiran amb experts de recursos humans i selecció de personal d'algunes de les empreses capdavanteres del país.

I és que l'arquitectura avançada i la construcció 4.0 estan originant un nou paradigma laboral que requereix nous perfils professionals per cobrir les necessitats del sector en el curt, mig i llarg termini.

Més informació
Més de 280 experts internacionals parlaran sobre construcció 4.0 al Rebuild
S'esperen més de 20.000 interaccions de negoci al Rebuild 2019
Martínez: “ Hem d'abraçar la digitalització per millorar l'experiència en edificació"
Avui et destaquem
El més llegit