Torna a caure el servei de pagament amb targeta Redsys

El problema, solucionat segons l'empresa, ha arribat a poques hores de l'inici del Black Friday

Per segona vegada en una setmana, el servei de pagament amb targeta de Redsys ha caigut | iStock Per segona vegada en una setmana, el servei de pagament amb targeta de Redsys ha caigut | iStock

Per segona vegada en una setmana, el servei de pagament amb targeta de Redsys ha caigut. Just abans de l’inici de la jornada del Black Friday, la companyia ha donat a conèixer una incidència tècnica que ja hauria solucionat al cap de poques hores. La principal afectació s’ha vist als datàfons dels establiments i els pagaments de Bizum. A través d’X, l’antic Twitter, molts usuaris encara asseguren que no poden dur a terme les seves transaccions. Sense deixar de banda el Black Friday, ​​CCOO ha convocat una vaga parcial a Amazon els dies 27 i 28 de novembre –coincidint amb el Cyber Monday- que afectarà a tots els centres d'Espanya. 

El sindicat crida els treballadors de la multinacional logística a secundar aturades d'una hora per torn com a protesta pels salaris baixos, la "insuficient" protecció de la salut laboral i els "continus problemes de gestió" del departament de Recurs Humans. "Tot i les diverses propostes que s'han presentat a Amazon, no s'ha produït cap acostament real per part de la companyia que doni una solució global al conjunt dels centres de treball", ha lamentat CCOO, que critica la multinacional per no oferir "cap sortida raonable" al conflicte.

"Amazon paga els salaris mínims del sector de cada província, i és una decisió que no és encertada ni justa", ha criticat el sindicat. "Tot i que la companyia ens dona millores, en cap cas compensa el que ens exigeix cada dia", ha apuntat CCOO, que també posa la mirada en el departament de Recursos Humans. "Ens trobem amb errors de cobrament i de confecció de la nòmina, una falta de claredat en els conceptes a la mateixa nòmina, molta dificultat de gestió i no concessió dels permisos i fallades en la gestió de les vacances i de la jornada laboral", ha enumerat el sindicat. El 72% dels catalans i les catalanes compraran productes de segona mà pel Black Friday, principalment per l’increment de preus derivat del context inflacionista.

Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi realitzat per Adevinta, on també es destaca que gairebé la meitat de la població catalana (45%) considera que algunes de les ofertes del Black Friday són una estafa. Tal com recull Packlink, la previsió és que a Catalunya es generi una despesa de 4.409 milions d’euros entre l’esmentada jornada comercial i la campanya de Nadal. La Generalitat va obrir 47 expedients per diverses irregularitats en la campanya del Black Friday del 2022 en una campanya de control sobre 70 empreses, tant de forma presencial com en línia, i podria posar multes que sumarien gairebé 1 milió d'euros.

Més informació
4 startups que revolucionen (i deixen endarrere) el consumisme del 'Black Friday'
Vaga parcial als centres d'Amazon a Espanya pel Black Friday
El Govern podria imposar gairebé un milió d'euros en multes pel Black Friday del 2022
Avui et destaquem
El més llegit