L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha estimat que la nova reforma global del sistema impositiu a les empreses permetrà recaptar més de 210.000 milions d'euros anuals. L'anomenat Pilar 2, una taxa mínima del 15% a totes les empreses en l'àmbit mundial, ha de representar uns ingressos extres de més de 200.000 milions d'euros a l'any, xifra superior a la que l'organisme va vaticinar d'entrada.
L'altra nova directriu, la Pilar 1, que exigeix a les multinacionals a cotitzar en aquells mercats on més operen, també suposarà un extra d'entre 12.000 i 33.000 milions d'euros anuals, la meitat dels quals de multinacionals digitals.
Com a contrapunt, els experts també vaticinen que, tot i que les noves directrius contribuiran a l'estabilització del sistema impositiu i a reduir disputes comercials, el PIB global podria caure fins a un 1% cada any. El motiu és que els nous impostos afectaran negativament els marges empresarials de les corporacions, suposant així un lleuger fre al creixement de l'economia.
L'organisme ha indicat també que la reforma fiscal beneficiarà especialment els països amb ingressos baixos i mitjans, mentre que els grans perjudicats seran aquells estats que promouen de forma intensiva la inversió, ja que aprofiten "els seus enormes beneficis per sacrificar més drets impositius dels que tenen assignats".