Vídeo | Menjar, avions, roba i joguines: què ha passat al setembre?

La tecnologia ha centrat part de l'actualitat del mes, amb el CTO de Caelum Labs i Microsoft com a protagonistes

Les empreses que han marcat l'agenda de VIA Empresa aquesta tornada de les vacances són, bàsicament cinc. Refresquem memòria amb un vídeo: què ha passat al setembre? Els orígens d'Ametller, la història de la família empresària que va començar amb una paradeta al mercat de Sant Salvador de Vilafranca, ha estat el tema que més han llegit els nostres lectors. A més de menjar, hem parlat d'avions. Una mala experiència amb Vueling, la Tribuna més seguida del mes, ha obert un debat sobre la naturalització de certs comportaments de les empreses de serveis per part dels usuaris. 

Al setembre també hem repassat la història de Grau, una empresa tèxtil de Sabadell que treballa amb Zara i Mango des dels inicis de les marques i que, a més a més, ha arribat a vestir personalitat com els Obama. És el Cas d'èxit amb més lectures de setembre. Com a startup, destaquem Kidalos, una empresa emergent que permet als usuaris llogar joguines: permet tenir-ne sempre de noves i reduir l'impacte mediambiental. I de tres empreses nacionals, a una d'internacional: Philips i la venda d'un dels seus negocis més tradicionals a un fons d'inversió ha centrat el Laberint del Poder que destaquem aquest mes.   

Parlem de tecnologia. Les notícies relacionades amb la intel·ligència artificial s'han multiplicat aquest setembre. Hi ha hagut l'AI & Big Data Congress i l'anunci de Microsoft que instal·larà un hub d'innovació a Barcelona. D'això tractava l'A peu de pàgina més llegit. Però abans VIA Empresa ja havia publicat una entrevista amb un expert en identitat digital: Àlex Puig, CTO de Caelum Labs, ha parlat sobre la descentralització de la tecnologia, seguretat digital, la relació de les grans corporacions amb les tecnologies més disruptives i altres qüestions.    

Pel que fa a l'article d'opinió que ha tingut més èxit entre els seguidors de VIA Empresa, cal destacar la trilogia de Xavier Roig sobre el dèficit de les balances fiscalsQuan l'enemic és a casaDepèn on s'emprin els diners i On caldria que féssim atenció? Reflexionen sobre l'històric conflicte econòmic entre Catalunya i Espanya. El rànquing més llegit del mes ha estat el que estableix quines seran les economies més fortes el 2030: el lideratge de la Xina és molt evident, però la segona posició de l'Índia suposa la caiguda al tercer lloc dels Estats Units. 

Per acabar, fem un repàs gastronòmic a diversos cellers del Penedès. En concret, a 15 que fan cava i que van obrir les portes durant la celebració de La Verema del Cava, amb diferents activitats que proposava Lourdes López a la secció Tiquet Restaurant. 

Més informació
Vídeo | El drama del Barça, la vella i la nova economia: què ha passat a l'estiu?
Vídeo | Pernils i supermercats: què ha passat al juny?
Avui et destaquem
El més llegit