Vídeo | Sense pensions però amb fortunes madrilenyes: què ha passat al novembre?

Quins són els articles més llegits i que han marcat l'agenda informativa aquest mes?

L'agenda informativa de novembre en clau econòmica ha estat marcada per la reforma de les pensions, un Black Friday amenaçat per la crisi de matèries primeres i transport internacional, unes grans fortunes més nombroses a Madrid que a Catalunya i alimentació en diversos àmbits. L'article de VIA Empresa més llegit del mes ha estat l'anàlisi del sistema públic de pensions espanyol. Ens preguntàvem si és sostenible -la resposta dels experts és que no-, si hi ha alternatives -els models en què ens hem d'emmirallar són mixtos- i quant temps trigarem a tenir un sistema fiable -una generació, uns 25 anys-. 

I tot i que queda bastant clar que les noves generacions no podran viure només de la jubilació pública, hi ha persones que no la necessiten. El rànquing d'aquest mes que més èxit ha tingut entre els lectors del diari ha estat el centrat en les grans fortunes de Madrid, que superen les de Catalunya. Els dos territoris conjuntament, però, sumen més d'un 60% del total espanyol.

L'actualitat d'aquesta última setmana ha estat protagonitzada pel Black Friday i els descomptes que fan les marques per aquesta festa manllevada dels Estats Units. Al llarg de tot el mes VIA Empresa ha anat analitzant el sector retail i com s'enfronta al repte del comerç electrònic. El resum el trobem a l'A Peu de Pàgina més llegit del mes. Aquest novembre han destacat dues empreses catalanes per sobre de les altres a les pàgines virtuals del diari. El Cas d'èxit amb més lectors ha estat el dedicat a Pastas Gallo. Pel que fa a la startup que més ha cridat l'atenció, hi ha Naturpod, una iniciativa que ajuda a mantenir fins a tres vegades més fresques les fruites i verdures dins la nevera. 

També han destacat articles sobre dos organismes econòmics bàsics a Catalunya. La Tribuna sobre les Cambres de Comerç catalanes analitzava en quin punt es troba la Llei de Cambres, mentre que el Laberint del Poder dedicat a la Fira de Barcelona i la seva nova adquisició, el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) ha destacat entre els altres. 

Entre les entrevistes publicades aquest novembre ha cridat especialment l'atenció la del psicòleg Tomás Navarro, que reflexionava sobre la felicitat, el benestar i la pandèmia. En un altre àmbit però també apel·lant al pla emocional, Xavier Roig escrivia a principis de mes l'opinió més llegida: Una nació traïda? I acabem el resum mensual amb el brunch que ha estrenat el xef Nandu Jubany a l'Hotel Majestic, el Tiquet restaurant que més ha interessat als lectors de VIA Empresa

Més informació
Vídeo | Un 'tour' per Barcelona i embotits catalans: què ha passat a l'octubre?
Vídeo | Menjar, avions, roba i joguines: què ha passat al setembre?
Avui et destaquem
El més llegit