Sánchez Llibre presidirà Foment quatre anys més

La proclamació de Sánchez Llibre serà automàtica en no presentar-se cap altre candidat

Josep Sánchez Llibre en la presentació del programa electoral per a la seva reelecció davant la junta directiva de Foment| ACRA Josep Sánchez Llibre en la presentació del programa electoral per a la seva reelecció davant la junta directiva de Foment| ACRA

Josep Sánchez Llibre renovarà com a president de Foment del Treball en l’assemblea general convocada per aquest dilluns 18 de juliol. No li caldrà superar cap votació en ser l’únic candidat que s’ha presentat. No té rival.

Aquest dilluns es va tancar el termini per a la presentació de possibles candidats alternatius sense que ningú més donés el pas. La proclamació serà un tràmit. Fa quatre anys, tampoc va tenir rival, si bé en aquella ocasió es van donar alguns moviments que no van fructificar en l’aparició de cap altre candidat.

Sánchez Llibre, de 73 anys d’edat, afronta en el segon i últim mandat a Foment. En una demostració de força divendres passat a l’antiga fàbrica de cerveses Damm, Sánchez Llibre va comunicar davant els membres del comitè i la junta directiva que havia reunit 350 avals, que equivalen a 2.000 vots de l’assemblea, el 70% del total.

Josep Sánchez Llibre incrementarà els membres del comitè executiu de Foment del Treball per donar cabuda a més sectors empresarials

L'assemblea de Foment es reunirà el dilluns vinent i proclamarà la nova junta directiva. Els membres encara no s’han donat a conèixer, ja que l’elecció depèn de les corresponents associacions empresarials adherides a Foment. Sánchez Llibre tampoc ha anunciat els canvis que introduirà en el seu comitè executiu. Només he avançat que incrementarà els seus membres per donar cabuda a tots els sectors empresarials.

En el seu programa empresarial renova els compromisos que va adquirir en l’anterior mandat i que encara no s’han acomplert. Així, en les primeres línies del programa reconeix que, precisament la tornada de les empreses catalanes que van marxar després del Referèndum de l’1 d’Octubre de 2017, ha estat un “objectiu” del mandat que ara acaba. Com que no s’ha aconseguit, es compromet a continuar treballant “per retorn de les empreses, afavorint el diàleg, garantint la seguretat jurídica i ajudant a l’estabilitat política”. Subratlla que “no serà fàcil, però no és impossible”.

Més informació
Josep Sánchez Llibre renova els compromisos
Foment s’obre a un compromís social davant una “tardor amenaçadora”
Foment es planta contra el "maltractament" de les inversions a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit