• Economia
  • Seafood Expo Global tanca la 31a edició amb 35.000 assistents

Seafood Expo Global tanca la 31a edició amb 35.000 assistents

L'esdeveniment de referència de la indústria del peix reuneix prop de 2.200 empreses d'arreu del món i una vuitantena d'experts

Una empresa que comercialitza caviar de beluga tanca un acord amb un client a la Seafood Expo Global | Albert Segura / ACN
Una empresa que comercialitza caviar de beluga tanca un acord amb un client a la Seafood Expo Global | Albert Segura / ACN
Redacció VIA Empresa
09 de Maig de 2025
Act. 09 de Maig de 2025

La fira Seafood Expo Global/Seafood Processing Global ha tancat la 31a edició a Barcelona amb l'assistència de més de 35.000 professionals del sector, en línia amb les xifres de l'any passat, segons ha informat l'organització. L'esdeveniment ha reunit 2.187 empreses expositores provinents de 87 països diferents durant els tres dies que s'ha celebrat al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, i calcula un impacte econòmic per a la ciutat de 156 milions d'euros.

 

Entre les novetats d'enguany, l'organització destaca la inclusió de nous països i regions participants, com ara Albània, Egipte, Geòrgia, Malta, Nigèria o Reunió. També han participat per primera vegada al congrés l'Agència de Gestió Agrària i Pesquera d'Andalusia, l'Agència Brasilera de Promoció d'Exportacions i Inversions (Apex-el Brasil) o la Federació de Cooperatives de Fabricants de Salsa de Soia del Japó, entre altres. La vicepresidenta de Seafood a Diversified, Wynter Courmont, considera que la fira s'ha consolidat “com un veritable punt de trobada internacional perquè la indústria mundial de productes del mar aconsegueixi els seus objectius comercials anuals”.

La Seafood Expo Global ha servit d'escenari per presentar tota mena de novetats en el processament de productes de la mar, que inclou els materials i maquinària d'envasament, els equips i subministraments per a refrigeració i congelació, els equips de processament primari i secundari, el control d'higiene, el sanejament o els serveis d'assegurament de qualitat.

 

A més a més de l'espai expositiu, el congrés ha comptat amb un programa de més de 20 conferències protagonitzades per una vuitantena d'experts del sector. En aquestes xerrades s'ha parlat sobre aqüicultura, sostenibilitat, traçabilitat, regulacions o màrqueting, entre altres qüestions. Un dels noms destacats ha estat el de l'economista i catedràtic de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín, qui va oferir una ponència sobre les principals tendències de l'economia global.

La fira també ha lliurat els Seafood Excellence Global Awards, els premis que reconeixen l'excelència dels productes presentats a l'exposició. D'entre els 40 finalistes, la lituana Vičiūnai Group va guanyar el premi a Millor Producte de Retail pel seu salmó atlàntic fumant en fred amb tòfones, mentre que la finlandesa Kalaneuvos Oy va endur-se el guardí a Millor Producte per a HORECA (Hostaleria, Restaurant i Càtering) pel seu bacó de truita.

L'organització ja ha avançat les dates de la pròxima edició de la Seafood Expo Global: se celebrarà del 21 al 23 d'abril de 2026 al mateix lloc, el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.