El sindicalisme surt al carrer i reclama “menys jornada laboral i millors salaris”

Els sindicats demanen aprofitar les eleccions per assolir un govern que garanteixi la continuïtat de les mesures progressistes en marxa

Capçalera de la manifestació del Primer de Maig convocada per CCOO i UGT  | ACN Capçalera de la manifestació del Primer de Maig convocada per CCOO i UGT | ACN

Milers de persones es manifesten aquest Primer de Maig pel centre de Barcelona convocades per CCOO i UGT sota el lema “Per la plena ocupació, menys jornada laboral i millors salaris”. La marxa està marcada per la campanya del 12-M, i de fet, els sindicats demanen aprofitar les eleccions per assolir un govern d’esquerres a Catalunya que pugui governar “amb solvència” i garanteixi la continuïtat de les mesures progressistes en marxa.

Més info: Menys hores i més sou, entre les principals reivindicacions de l'1 de maig

A la manifestació s’hi han deixat veure polítics com el president i candidat d’ERC Pere Aragonès, el candidat socialista Salvador Illa, la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, alguns consellers com Roger Torrent, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, o el diputat de Junts al Congrés, Eduard Pujol.

La CGT fa una crida a la ciutadania perquè es reveli contra una situació "que aboca el treballador a la pobresa"

Paral·lelament, la CGT, la Confederació General del Treball, ha convocat una altra manifestació, que ha aplegat prop d'un miler de persones, sota el lema "Contra la precarietat laboral, anarcosindicalisme". Denuncien que la pujada de preus en serveis bàsics com l'habitatge, l'energia o l'alimentació aboquen la ciutadania a "la pobresa i la indigència". I tot això passa, segons lamenta el secretari de comunicació del sindicat, Pedro Ortiz, mentre bancs, energètiques i grans empreses "no deixen d'enriquir-se". "Actualment tenir una feina no garanteix tenir mitjans econòmics per viure", lamenta. Davant d'aquesta situació, el sindicat fa una crida a la ciutadania perquè "es reveli i lluiti per un repartiment just de la riquesa" i unes condicions de treball "dignes".

La mobilització organitzada per la Unió Sindical Obrera (USOC), que ha tingut lloc també a Barcelona, ha reclamat una “ocupació sense lletra petita”. El sindicat assegura que les polítiques de treball no poden estar dirigides només a “servir per a un titular i una estadística que digui que hi ha menys persones a l’atur”, sinó que han de contribuir a dignificar les persones.

“Reclamem polítiques eficaces”, ha assegurat en declaracions als mitjans la secretaria general de l’USOC, Maria Recuero, qui creu que ara s’augmenta l’ocupació “amb petits salaris, petites jornades i petits drets laborals”. “No hi ha respecte per a les persones”, ha lamentat, reclamant que no hi hagi “treballadors pobres”.

Més informació
Post 12 de maig: unitat d'acció de la societat civil per les grans reformes econòmiques
L'estat espanyol és el segon país de la UE on més s'ha incrementat la falca fiscal pels treballadors
El millor març de la història: Catalunya registra 3,73 milions de treballadors
Avui et destaquem
El més llegit