Creix la superfície contractada per 'coworking' a Barcelona

La zona més demanada ha estat tradicionalment el 22@ tot i que també ho ha passat a ser el centre de la ciutat

La Casa de les Punxes és un dels edificis destinats 'coworking' de Cloudworks | Cedida La Casa de les Punxes és un dels edificis destinats 'coworking' de Cloudworks | Cedida

La superfície contractada per a espais de coworking a Barcelona fins al setembre es va situar en els 10.925 metres quadrats, xifra que representa un increment respecte a tot el 2020 i el 4,7% del total de l'espai contractat des del gener, segons la consultora Cushman&Wakefield i l'associació d'espais de treballs flexibles ProWorkSpaces. A la capital catalana, la contractació d'aquests espais s'ha concentrat tradicionalment al 22@, tot i que en els darrers anys la demanda també ha crescut en altres zones de Barcelona, sobretot al centre. En total, els espais de coworking a Barcelona suposen el 2,57% de l'estoc total d'oficines davant l'1,26% de Madrid. Es tracta, segons la consultora i l'entitat, de "xifres rècord" a les dues ciutats.

L'informe d'Oficines Flexibles de Cushman&Wakefield i ProWorkSpace corresponent als nou primers mesos de l'any conclou que els operadors d'aquest tipus d'espais a les dues capitals han reprès els seus plans d'expansió continguts a l'inici de la pandèmia i que s'està observant una "clara tendència a la recuperació".

Fins ara, les millors dades, del 2019, mostraven que l'espai dedicat al coworking suposava el 2,36% a Barcelona i l'1,20% a Madrid de l'estoc total d'oficines, dos percentatges que ara s'han vist superats. Per ara, la superfície contractada a Madrid se situa per sota els 10.925 metres quadrats de Barcelona, concretament fins als 8.680 metres quadrats, xifra que representa un 256% més que tot el 2020 i un 4% de la superfície contractada.

Quant a l'ocupació, ProworkSpaces assegura que una quarta part dels seus associats registra una ocupació superior al 75% i que la gran majoria, un 94%, espera que els nivells actuals es mantinguin i creixin en els pròxims anys. A més, el 24% té la intenció d'obrir algun centre en els pròxims 12 mesos. El perfil dels seus usuaris són, en la seva majoria, startups i autònoms, però a poc a poc van augmentant els treballadors de grans empreses que fan la seva feina en remot.

Més informació
Cloudworks presenta el seu primer coworking híbrid
Casa Les Punxes, el nou 'coworking' de Cloudworks a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit