La venda de castanyes i moniatos esquiva les altes temperatures

Mercabarna preveu comercialitzar 400 tones de castanyes i 160 de moniatos, unes xifres similars a les de l'any passat

Castanyes preparades per vendre a un magatzem de Mercabarna | ACN Castanyes preparades per vendre a un magatzem de Mercabarna | ACN

Les altes temperatures de la castanyada d'enguany no afectaran la venda dels productes propis d'aquesta època. Mercabarna preveu vendre unes 400 tones de castanyes i 160 de moniatos, unes xifres similars a les registrades l'any passat. Els majoristes destaquen que els preus tampoc canviaran i que estaran entre 2,5 i 5 euros el quilo de castanyes, mentre que els moniatos es comercialitzaran entre 60 cèntims i 1,2 euros el quilo.

El 2018, les vendes van augmentar un 15%, fet que des de Mercabarna atribuïen al fred que va arribar abans. Aquest any, tot i les altes temperatures de finals d'octubre i principis de novembre, les xifres s'aguanten. Tot i que la castanyada és una tradició molt arrelada a Catalunya, els majoristes asseguren que la climatologia és el factor clau per tenir unes vendes bones o molt bones de castanyes i moniatos. 

Més info: L'arribada del fred dispararà un 15% la venda de castanyes

Les castanyes més demandades seran les que provenen de Galícia, que tenen un gust dolç i una textura suau. Les següents amb més demanda són les extremenyes i les del Montseny, que arriben aquest 2019 més tard. Pel que fa als moniatos, la majoria (un 80%) vénen de Cadis i Màlaga. 

Els majoristes expliquen que any rere any les vendes d'aquest tubercle dolç van a menys durant la castanyada, també a causa de les altes temperatures, durant la resta de l'any, però, la demanda de molta gent vinguda d'Amèrica del Sud -on és un producte habitual a molts països-, n'ha fet incrementar les vendes.

Més informació
La castanyera: jubilació imminent?
Aperitius Catalans: l’empresa de fruits secs amb més referències del món
Una cuina sobre rodes
Avui et destaquem
El més llegit