Baixa el nombre de temporers de la fruita a Lleida

El dispositiu d'acollida a temporers de Lleida atén entre juny i juliol 496 persones, un 13% menys que l'any passat

El pavelló 3 de la Fira de Lleida on s’acullen temporers de la recollida de fruita | Europa Press El pavelló 3 de la Fira de Lleida on s’acullen temporers de la recollida de fruita | Europa Press

El dispositiu d'atenció a temporers que posa en marxa la Paeria de Lleida coincidint amb la campanya agrària de recollida de fruita ha atès 496 persones entre juny i juliol, quan en el mateix període del 2021 van ser 575. Enguany, la demanda de mà d'obra a la fruita és menor que altres anys per la caiguda de la producció a causa de les gelades.

En aquests dos mesos, s'han registrat 5.465 pernoctacions al pavelló 3 de Fira de Lleida, on hi ha 122 llits disponibles, respecte a les 5.544 de fa un any, segons informa l’ACN. Així mateix, 56 persones (51 homes i 6 dones) s'han allotjat als pisos que ofereix l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), mentre que entre juny i juliol del 2021 van ser 48 (41 homes i 7 dones). D'altra banda, s'han detectat cinc casos de covid-19 entre els usuaris del dispositiu.

Baixen les altes i les pernoctacions de temporers en una campanya de recollida de fruita en que es demana menys mà d’obra per la caiguda de la producció a causa de les gelades

Entre els mesos de juny i juliol, s'han donat d'alta a l'Oficina única d'atenció 496 persones. El mateix període de l'any passat se'n van registrar 575. Així mateix, s'han comptabilitzat 5.465 pernoctacions al pavelló 3, quan els mateixos dos mesos de l'any passat van ser 5.544, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Lleida.

Per altra banda, s'han allotjat entre juny i juliol 56 persones (51 homes i 6 dones) als pisos que ofereix l'EMU a treballadors de la campanya agrària, un servei que té un cost de 5 euros per dia per als usuaris. El mateix període de l'any passat, els pisos de l'EMU van acollir 48 persones (41 homes i 7 dones).

Serveis

En aquests dos mesos, s'han efectuat en el marc del dispositiu 1.465 atencions socials (1.537 el 2021), 429 atencions laborals (els mateixos mesos de l'any passat van ser 600) i 151 atencions jurídiques (respecte les 139 fetes entre juny i juliol del 2021).  A la vegada, s'han facilitat entre juny i juliol 72 ajudes als usuaris (51 per a farmàcia, 8 per a alimentació, unes altres 8 per a transport i 5 per rober), respecte a les 36 del mateix període del 2021.

L'Ajuntament de Lleida va posar en marxa el dispositiu d'atenció a persones temporeres l'1 de juny i està previst que estigui operatiu fins al 31 d'agost. Es tracta d'una iniciativa que pretén garantir l'acollida i l'atenció social bàsica de les primeres necessitats de les persones que arriben a la ciutat per buscar feina a la fruita. Ofereix els serveis d'allotjament, alimentació, higiene i suport en l'àmbit social, laboral i jurídic, entre altres.

Més informació
Treballadors temporals, temporers o de temporada?
Estimen 500 MEUR de pèrdues en fruita dolça i seca per les gelades
Indemnitzacions de fins a 109 MEUR per les gelades a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit