El tercer Advanced Factories “arrela” a Barcelona

L’esdeveniment sobre indústria 4.0 espera 14.000 assistents i ja ocupa tot l’espai disponible del CCIB

Albert Planas, Lluís Gómez, Joan Romero i Òscar Íñigo durant la presentació de l'Advanced Factories Albert Planas, Lluís Gómez, Joan Romero i Òscar Íñigo durant la presentació de l'Advanced Factories

L’Advanced Factories creix i es consolida. La fira sobre indústria 4.0 que se celebrarà del 9 a l’11 d’abril al CCIB - Centre de Convencions Internacional de Barcelona i tornarà a convertir Barcelona en la capital europea de la innovació per al sector industrial, trencarà el seu propi sostre: comptarà amb 300 expositors i espera rebre 14.000 visitants. Amb aquestes xifres, l’esdeveniment “arrela fortament” a Barcelona i es consolida com una cita de referència al sud d’Europa, ha explicat Albert Planas, director general d’AF, durant la presentació del saló.

En la tercera edició de l’AF, la fira ja ocupa tot l’espai del CCIB, passant de 200 expositors: “Hem omplert els 14.000 metres d’exposició i hem tingut tanta demanda que hem tret l’exposició al hall d’entrada”, ha detallat Planas. El 12% del total de visitants és internacional prové de 25 nacionalitats diferents, sobretot Portugal i Llatinoamèrica. Tot amb nou grans àrees que van des de la màquina eina a l’automatització. En el saló es presentaran 320 innovacions

Amb una agenda repleta de múltiples esdeveniments i activitats i sota el lema Uneix-te a la Intel·ligència Industrial com a protagonista, l’Advanced Factories proposa impulsar la competitivitat d'empreses i línies de producció amb l'ajuda de l'automatització industrial, la fàbrica digital i la indústria4.0. Planas ha explicat que, un any més, el saló descansa sobre tres pilars: l’exposició, el contingut i el networking.

Més info: Obertes les candidatures pels Factories of the Future Awards 2019

La trobada comptarà amb una Leadership summit, i els premis factories of the future awards - que de moment ja sumen 120 candidatures-. Així mateix, com a novetat, Planas ha destacat l’espai brokerage, una zona versàtil on se celebraran reunions b2b de subcontractació industrial, es parlarà de transformació digital de pimes amb Pimec i concourà una hackaton de la mà d’Universal Robots.

Així mateix, el factory innovation theatre acollirà l’Industry startup forum -competició de models de negoci i innovació per part d’empreses natives digitals- i Talent marketplace, un punt de reunió entre experts de RRHH d’empreses industrials i joves estudiants.

Enguany Andalusia és la regió convidada, amb una delegació d’empresaris industrials andalusos que visitaran la fira i aportaran les seves experiències. A més, també se celebrarà un fòrum sobre indústria i dona, tours tecnològics  i una festa de benvinguda.

Congrés

Sobre el contingut ha parlat Òscar Íñigo, director de l’Industry 4.0 Congress, que ha detallat les línies estratègiques del congrés d’enguany. Segons Íñigo, “volem deixar de parlar de revolució per parlar de fets: la indústria és el sector que tindrà més elements connectats a internet i serà qui generi més connectivitat”, de manera que “no hi haurà màquines sense connexió”. El congrés vol animar les empreses a llançar-se a la digitalització, donat que “el 35% d’empreses no està convençuda de poder aplicar els conceptes 4.0”.

Així, el congrés comptarà amb quatre escenaris i 180 ponents que parlaran des d’equipament industrial a processos i transformació digital, cada dia de saló, a més, parlant sobre un vertical concret: automoció, ferroviari, química, etc. Entre els conferenciants destaquen Ramón Pastor, d’HP, Hans Krause, de Bosch, Carlos Roig, d’Esade, Àngels Chacón, consellera d’Empresa o Yubo Wang, de la Teknische Universität de Darmstadt.

Aquesta nova edició reunirà professionals procedents del sector de l'aeronàutica, automoció, siderúrgia, ferroviari, tèxtil o indústria alimentària entre altres perquè descobreixin les últimes solucions en  robòtica, automatització, màquina-eina, components i accessoris, intralogística i transport, manteniment predictiu, eficiència energètica o metrologia i control de qualitat i tot el coneixement per millorar les seves fàbriques manufactureres a tots els nivells.

Durant la presentació de la tercera edició de l’AF han acompanyat la direcció de l’esdeveniment Lluís Gomez, comissionat de promoció econòmica, empresa i innovació de l’Ajuntament de Barcelona, i Joan Romero, conseller delegat d’Acció. Romero ha celebrat que “l’AF permet fer un itinerari des de les empreses que encara estan en l’estadi de l’automatització i fins a les empreses que ja estan immerses en la indústria 4.0 i fins arribar a la intel·ligència artificial”.

Més informació
L'Advanced Factories marca el seu tret de sortida a Bilbao
Un Advanced Factories més intel·ligent
Avui et destaquem
El més llegit