The District descarta marxar de Barcelona però reclama "més contundència" contra les protestes

L'organització demana una reunió amb Interior i diu que els llançaments de pintura als congressistes són "agressions"

Assistent al saló The District a qui els manifestants han llançat pintura blava | ACN Assistent al saló The District a qui els manifestants han llançat pintura blava | ACN

The District nega que hagi pensat marxar "mai" de Barcelona per les protestes però reclama "més contundència" policial per respondre a les "agressions" que van patir els congressistes que van ser ruixats amb pintura quan intentaven accedir al saló immobiliari. Aquestes mobilitzacions, promogudes pel moviment en dret de l'habitatge, es van repetir l'any passat, quan part dels manifestants van protestar dins mateix del saló. Tot i assegurar que aquesta edició la seguretat ha funcionat millor, els organitzadors han afirmat en una trobada amb periodistes que demanaran una reunió amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per queixar-se per una actuació que "no entenen". A la protesta d'aquest dimecres al matí hi va haver càrregues policials i almenys un detingut.

Tot i defensar en la trobada amb mitjans el dret a manifestació, els responsables de la fira immobiliària han afirmat que els fets del passat dimecres "no es poden repetir". "És inacceptable tenir el dret de pernada de tirar pintura sense poder fer-hi res al respecte", ha dit el president de l'esdeveniment, Juan Velayos. Amb tot, han destacat que l'activitat del congrés es va poder desenvolupar amb normalitat menys la primera hora. Alhora, han explicat que els afectats pels llançaments de pintura van ser menys d'una vintena perquè es va habilitar una altra entrada pels assistents.

Més info: Després d’un any de correcció, el sector immobiliari es prepara per reiniciar el joc

La cúpula del congrés ha reiterat que no tenen intenció de marxar de la capital catalana perquè és el lloc ideal per atraure el públic internacional de la cita. A més, han destacat que les protestes no representen la majoria de la societat. "Tota persona amb dos dits de front vol que The District es quedi a Barcelona", ha assegurat Juan Velayos, president de la fira immobiliària.

La cúpula de The District ha reiterat que no tenen intenció de marxar de Barcelona perquè és el lloc ideal per atraure el públic internacional de la cita

En aquest sentit, Velayos ha assegurat que "tot i els incidents provocats per quatre energúmens, el missatge és positiu". "Barcelona ha passat per una etapa molt negre, els internacionals adoren Barcelona i esperem que entre tots torni a la normalitat que no hem tingut en els últims anys", ha afegit.

Més informació
The District obre les portes i espera generar un impacte econòmic de 21 milions d'euros
Innovació i tecnologia: les dues "palanques de canvi" que protagonitzaran The District
Avui et destaquem
El més llegit