Les TIC crearan 900.000 llocs de feina fins al 2020

Big Data, enginyeria informàtica i comunicació digital són els perfils professionals més demandats aquest any

El 47,6% dels treballadors de l’Estat creu que la feina que fa no és prou valorada El 47,6% dels treballadors de l’Estat creu que la feina que fa no és prou valorada

El sector tecnològic demandarà aquest any fins a un 20% més de treballadors especialitzats en les TIC i es preveu que abans del 2020 s’hagin creat 900.000 llocs nous de feina en el sector, segons el portal online Ticjob i dades de la Unió Europea.

Entre els perfils més demandats per aquest 2018 destaquen els professionals del Big Data, enginyeria informàtica i comunicació digital, segons un estudi elaborat per Deusto Formació. Per al centre d’educació a distància, aquest auge en la demanda de perfils més tecnològics seguirà creixent més que la resta de sectors, sobretot perquè molts treballadors actuals “necessiten reciclar-se i adaptar-se a la nova realitat”.

D’altra banda, segons un informe de Randstad, el 63% de les empreses relacionades amb les TIC creu que crearà ocupació en el seu sector i el 49% espera un augment en la seva pròpia plantilla. A més, el sector tecnològic compta amb una de les millors condicions de feina en comparació amb altres indústries o serveis. En concret, fins a un 67% de les ofertes de perfil tecnològic són amb un contracte indefinit, mentre que els contractes temporals són el 24% del total d’ofertes. 

Més informació
Com atraure el talent TIC?
El nombre de treballadors tecnològics creix un 5%
El 2018 portarà més llocs de treball
Avui et destaquem
El més llegit