El Port de Barcelona incrementa un 5,7% el seu tràfic total

La xifra, que pertany als dos primers mesos de l'any, representa una suma de 10,6 milions de tones

Els contenidors augmenten un 17,2% respecte al mateix període de l'any passat | Cedida Els contenidors augmenten un 17,2% respecte al mateix període de l'any passat | Cedida

El tràfic de mercaderies del Port de Barcelona ha crescut un 5,7% en els dos primers mesos de l’any en comparació amb el mateix període de 2023. En total, durant gener i febrer han passat pel Port 10,6 milions de tones. Bona part d’aquest increment és causat pel bon comportament dels contenidors, que augmenten un 17,2%. 

El creixement del tràfic de contenidors respon, principalment, a un rellevant creixement dels trànsits, del 40,4%. Tot i que els contenidors d’origen i destí també tenen un comportament positiu, amb un increment de l’1,4% respecte al període gener-febrer de l’any anterior. Pel que fa al seu origen i destí, es produeixen comportaments desiguals en funció dels mercats. Així, els tràfics amb la Xina han patit una disminució del 17,5%. Per contra, països com els Estats Units (+6,6%), Turquia (+4,6%) o el Marroc (+66,6%) mostren un important dinamisme.

El creixement del tràfic de contenidors respon, principalment, a un rellevant creixement dels trànsits, del 40,4%

Les UTI (Unitats de Transport Intermodal) també tenen un comportament positiu i creixen un 10,2%. En aquest cas, destaquen els increments registrats en el cabotatge (+11%), i en els enviaments amb països com Itàlia (+10,1%) i Tunísia (+53,9%).

El tràfic de vehicles comença l'any a la baixa

Per la seva banda, el tràfic de vehicles, que durant tot l’any 2023 va mostrar una gran solidesa, ha començat l’any a la baixa, sumant 110.469 unitats. En concret, s’ha registrat un descens del 7,9% en el tràfic d’automòbils nous, conseqüència del descens registrat pel cabotatge i les importacions. Les exportacions i els trànsits, però, mantenen un ritme positiu i creixen un 8,7% i un 10,3%, respectivament.

Més info: El Port de Barcelona assoleix una xifra de negoci de 189 milions d'euros

Pel que fa als granels, tant el grup dels sòlids com els líquids registren descensos. En el primer cas tanquen el mes de febrer amb un moviment de 686.777 tones (-12,2%). Pel que fa als líquids, sumen 1,79 milions de tones (-13,3%). D'altra banda, els passatgers, en aquest inici d’any s’ha produït un increment del 4,5%, amb 313.133 moviments. Els passatgers de ferri es mantenen en els nivells de 2023, amb 127.158 moviments. Els moviments de creueristes sumen 185.975 (+8%).

Més informació
El bus nàutic del Port de Barcelona entrarà en funcionament l'1 de juliol
El Port de Barcelona camina cap a la nova realitat energètica
El Port de Barcelona impulsa un acord amb els creuers per minimitzar l'impacte de la sequera
Avui et destaquem
El més llegit