Els estibadors del Port de Barcelona acorden la incorporació de 75 nous treballadors

L'Organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB) ha celebrat una assemblea extraordinària per tractar una millora de l'organització al port i per cobrir l'augment de la demanda, que en el darrer trimestre del 2023 es va enfilar prop d'un 30%

Imatge del Port de Barcelona | iStock Imatge del Port de Barcelona | iStock

Els estibadors del Port de Barcelona han pactat amb la patronal la incorporació de 75 nous treballadors en previsió als forts increments per garantir el servei en els pròxims mesos i davant la previsió dels forts increments de tràfic arran de l'obertura de noves àrees de treball a la terminal BEST, una de les més importants d'Europa. Així ho ha explicat l'Organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB), que detalla que aquests treballadors passaran del Grup 0, en formació, al Grup II, Mitjà Mecànic. L'OEPB ha celebrat una assemblea extraordinària per tractar una millora de l'organització al port i per cobrir l'augment de la demanda, que en el darrer trimestre del 2023 es va traduir en un increment proper al 30%.

L'OEPB ha reivindicat l'acord per ampliar la plantilla com una feina de "molts anys" i la importància del sector per garantir el funcionament de la cadena logística, de la qual també formen part amarradors, remolcadors, personal administratiu, tallers i transportistes.

L'OEPB ha reivindicat l'acord per ampliar la plantilla com una feina de "molts anys"

L'objectiu és que el Port de Barcelona "no quedi enrere"

Actualment, la plantilla d'estibadors està formada per 1.100 treballadors, que han acordat presentar a l'empresa Estibarna una sèrie de mesures per afrontar l'increment de l'activitat amb les "màximes garanties" i amb l'objectiu que el Port de Barcelona "no quedi enrere" en el sector del comerç internacional, i més concretament al Mediterrani.

D'altra banda, l'OEPB ha informat que es milloraran les condicions de la rotació de feina amb mesures destinades a l'aprofitament de tots els estibadors disponibles per evitar que l'activitat es vegi alterada per manca de personal. "No cal oblidar que en el port s'opera les 24 hores del dia durant 365 dies a l'any, és fonamental organitzar correctament el sistema de permisos i descensos", ha explicat.

Més informació
Els estibadors del Port de Barcelona convoquen aturades a partir del 13 de novembre
El Port de Barcelona incrementa un 5,7% el seu tràfic total
Avui et destaquem
El més llegit