Catalunya torna a ser la destinació preferida dels estrangers

Amb el 23,4% del total de l'Estat, el territori incrementa els seus visitants a l'abril un 6,8%, que augmenten la seva despesa en un 9,4%

França és el principal país emissor de turisme a Catalunya | iStock França és el principal país emissor de turisme a Catalunya | iStock

Catalunya ha rebut 4.677.105 turistes estrangers a l'abril, un 6,8% més, i ha estat el principal destí espanyol, amb el 23,4% del total, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El principal país emissor ha estat França, amb un 24,4% del total. D'altra banda, els turistes estrangers s'han gastat 1.653 milions d'euros a l'abril, un 9,4% més que el 2018. Catalunya representa el 23,3% del total de la despesa que els turistes han fet a l'Estat el mes passat, mes en què va caure la Setmana Santa. Al conjunt de l'Estat hi han arribat 7,2 milions de turistes internacionals, un 5,7% més. El Regne Unit ha estat el principal país de residència, amb 1,5 milions (20,5%), seguit d'Alemanya i França.

Més info: El turisme fa el triplet a Catalunya amb més visitants, despesa i pernoctacions

Durant els quatre primers mesos de l'any, més de 21 milions de turistes han visitat l'Estat espanyol, un 4,4% més que en el mateix període de l'any anterior. Tenint en compte que enguany la Setmana Santa ha caigut a l'abril i l'any anterior al març, si s'observa el bimestre març-abril el creixement ha estat del 5,3% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Per comunitats, i després de Catalunya, Andalusia ha estat el segon destí preferit pels turistes estrangers (15,9%) i les Illes Canàries el tercer (15,4%).

L'avió continua sent el principal mètode d'arribada amb prop de 5,9 milions, un 7,2% més que el 2018; seguit pel ferrocarril (34,2%) i el port (13,8%). Totes aquestes tipologies han crescut a l'abril, mentre que el transport per carretera ha baixat un 3%. 

Pel que fa a l'allotjament, els que pernocten a un hotel han crescut un 7,6% fins als gairebé 4,5 milions i els que ho han fet en un habitatge de lloguer s'han incrementat un 8,6%, fins als 823.372. La durada de la estada majoritària entre els turistes a l'abril ha estat de quatre a set nits, amb més de 3,8 milions de turistes, que majoritàriament arriben sense paquet turístic (5,3 milions, 9,1% més). 

Més informació
El turisme per Setmana Santa apuja l'IPC
Barcelona es consolida com a referent mundial del turisme de congressos
El mal temps no afecta el turisme per Setmana Santa
Avui et destaquem
El més llegit