Cau el turisme a Catalunya, però augmenta la despesa

El territori català continua sent el primer destí turístic de l'Estat espanyol, tot i el descens del 5% a l'agost

Gairebé dos milions i mig de turistes han visitat Catalunya a l'agost Gairebé dos milions i mig de turistes han visitat Catalunya a l'agost

Catalunya ha rebut menys turistes a l'agost, però han gastat més. Així es desprèn de les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que sostenen que 2.438.984 turistes estrangers han visitat Catalunya en el vuitè mes de l'any, cosa que representa un 5% menys que en el mateix mes de l'any anterior.

Per contra, els visitants han gastat un 4,7% més, 2.780 milions d'euros. La despesa mitjana de cada turista durant la seva estada ha estat de 1.140 euros, un 10,2% més. Per la seva part, el conjunt d'Espanya ha registrat també un descens en l'arribada de turistes a l'agost i un augment en la despesa. N'han arribat 10,2 milions, un 1,9% menys, i han gastat un 1,8% més, fins als 11.539 milions d'euros.

Tot i el descens en el nombre de visitants, Catalunya és el primer destí turístic de l'Estat espanyol a l'agost per davant de la resta de territoris, amb el 23,9% del total de turistes. Per darrere del Principat se situen les Illes Balears, amb el 22,6% del total de turistes de l'Estat espanyol, i Andalusia amb el 14,1%. El principal país de residència dels 2,4 milions de visitants que va rebre Catalunya a l'agost és França amb el 31% del total, seguit del Regne Unit (11,4%). 

Catalunya, primer territori

En l'acumulat dels primers vuit mesos de 2018, Catalunya també és el territori que més turistes ha rebut amb més de 13,4 milions de turistes. La xifra suposa un descens del 2,7% en relació al mateix període de l'any anterior. Al conjunt d'Espanya, entre gener i agost, el nombre de visitants és de prop de 57,3 milions, un 0,1% menys en relació a l'any anterior.

A l'Estat espanyol el principal país de residència dels 10,2 milions de turistes és el Regne Unit (21,9% del total), seguit de França i Alemanya. La principal via d'entrada a Espanya és l'aeroportuària amb 7,4 milions de turistes, un 3% menys que el mateix mes de l'any anterior, seguit de l'arribada per carretera, que augmenta un 1,3%. El principal tipus d'allotjament és l'hoteler, opció triada per 6,3 milions de turistes, un 2,9% més que l'agost de 2017.

Més info: Catalunya lidera el turisme, tot i la frenada dels visitants

Pel que fa a la despesa, els turistes internacionals han gastat 160 euros al dia a Catalunya, un 17,4% més que l'agost de 2017, però han passat menys dies al Principat. La durada mitjana dels viatges ha disminuït un 6,1% fins als 7,1 dies. Segons les dades provisionals de l'Enquesta de Despesa Turística de l'INE, Catalunya és el segon territori amb més pes en la despesa dels turistes a l'agost amb el 24,1% del total, només per darrere de les Illes Balears. 

Al conjunt de l'Estat també creix la despesa mitjana diària fins als 139 euros, un 10,7% més que a l'agost de l'any passat, i disminueix un 6,3% la durada mitjana del viatge que se situa en 8,1 dies. Pel que fa a la despesa mitjana a Espanya s'ha situat en 1.131 euros a l'agost, un 3,7% més que el mateix mes de l'any passat.

En relació a la despesa acumulada els primers vuit mesos de l'any, Catalunya és el territori amb més contribució en el total. Entre gener i agost, els turistes hi han deixat 14.612 milions d'euros, un 1% més que el mateix període de l'any passat i el 23,5% del total de l'estat que se situa en 62.230 milions, un 2,8% més. 

Més informació
Com es digitalitza el turisme?
Salou i Lloret de Mar reben 6,1 milions d'euros per al turisme intel·ligent
Avui et destaquem
El més llegit