Catalunya, líder en visitants i despesa turística

El territori català és el que més turisme ha rebut de tot l'Estat fins al setembre, malgrat la caiguda del 2,3%

Els turistes visiten el Parc Güell de Barcelona | iStock Els turistes visiten el Parc Güell de Barcelona | iStock

Catalunya és el territori que més turisme ha rebut de tot l'Estat en els nou primers mesos de l'any. Amb un descens del 2,3% respecte el mateix període de l'any passat, més de 15,4 milions de turistes han visitat Catalunya, que la segueix les Illes Balears amb 12,2 milions de visitants i una caiguda del 0,5% i de Canàries amb 10,1 milions i un descens del 3,4%.

Més info: Cau el turisme a Catalunya, però augmenta la despesa

Només al setembre, Catalunya ha estat el segon territori més visitat pel turisme amb un 22,5%, després de les Illes Balears amb el 22,8% del total. En el novè mes de l'any, el turisme sí que ha crescut a Catalunya i ho ha fet un 0,3% amb un total de 2.005.260 visitants. El 17,1% del total prové de França, mentre que el 13,1% de l'agregat és de la resta d'Europa.

En el conjunt de l'Estat, el turisme ha crescut un 2,5% en els nou primers mesos del 2018 amb un total de 66,2 milions de turistes internacionals, mentre que al setembre el turisme ha crescut un 0,5% amb 8,9 milions de visitants.

Fins al setembre, els visitants s'han gastat a Catalunya un 23,4% del total de l'Estat i és el primer territori on els turistes s'hi deixen més diners. De fet, només en aquest mes de l'any Catalunya també lidera la despesa turística amb el 22,9%.

Més informació
Menorca: les promeses (incomplertes) del turisme
Barcelona contradiu l'INE: tanca l'estiu amb més turisme
Avui et destaquem
El més llegit