Barcelona contradiu l'INE: tanca l'estiu amb més turisme

L'Ajuntament sosté que la xifra de visitants creix un 4,6% entre juny i agost, però diu que es redueix la facturació

Els hotels de la ciutat han rebut 2,2 milions de turisme Els hotels de la ciutat han rebut 2,2 milions de turisme

Barcelona ha rebut més turistes aquest estiu. Així ho assegura el regidor de Turisme de la capital catalana, Agustí Colom, que assegura que, entre juny i agost, el turisme s'ha incrementat en un 4,6%. Segons Colom, els hotels de la ciutat han rebut 2,2 milions de turistes i 5,9 milions de pernoctacions a l'estiu, xifra que representa un 0,6% més que l'any passat.

A diferència de les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Colom sosté que no ha caigut el turisme, sinó la facturació i, precisament per això, demana que "no és donin visions catastrofistes perquè són injustes i no es corresponen amb la realitat".

Més info: Cau el turisme a Catalunya, però augmenta la despesa

El regidor de Turisme, però, subratlla que és habitual que hi hagi una diferència entre el que calcula l'INE i la regidoria de Turisme a partir de les dades del Gremi d'Hotels, que assenyala un increment del 6,1% del turisme. Les seves estimacions són que 4,6 milions de turistes han visitat la ciutat durant aquest estiu, xifra que representa el 30% del total de visitants que rep Barcelona al llarg de l'any. Segons l'Ajuntament, els allotjats en habitatges d'ús turístic han augmentat un 0,95% respecte l'any passat, encara que les pernoctacions han caigut un 5,4%. 

Els passatgers que han arribat per l'aeroport del Prat s'han incrementat un 3,8%, mentre que els Port ha rebut un 9,9% més de creueristes base i un 4,7% més de creueristes en trànsit.

D'altra banda, els turistes han incrementat la seva despesa per persona i nit i han passat de gastar 96,3 euros de mitjana l'any passat a 102,5 euros el primer trimestre del 2018 i 100,6 el segon.

Més informació
El turisme barceloní sedueix internet
Com es digitalitza el turisme?
Avui et destaquem
El més llegit