El turisme sostenible: l'aposta de la Diputació de Lleida, els municipis i la Generalitat

Les comarques de Lleida han rebut 16,8 milions de fons Next Generation per a nou accions per a la modernització i competitivitat del sector turístic

Les comarques de Lleida han rebut 16,8 milions de fons Next Generation | Cedida Les comarques de Lleida han rebut 16,8 milions de fons Next Generation | Cedida

La Diputació de Lleida va acollir dilluns a la tarda una reunió dels responsables polítics i tècnics dels nou projectes que, amb fons Next Generation de la Unió Europea, conformen l’estratègia de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. La trobada, presidida pel vicepresident del Patronat de Turisme, Juan Antonio Serrano, amb responsables de la Direcció General de Turisme, ha servit per tal de coordinar els diferents projectes, compartir les millors pràctiques, buscar possibles sinergies i explorar possibles futurs projectes transversals. En la sessió de treball, que ha disposat de la salutació del president de la Diputació, Joan Talarn, han participat la vicepresidenta Rosa Pujol i el diputat Marc Baró.

Serrano ha destacat que l’estratègia de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí estableix les bases d’un nou model turístic per transformar les destinacions d’acord amb criteris sostenibles alineats amb els objectius de l’Agenda 2030. L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a la sostenibilitat, i disposa d'una aportació de 16,8 milions d’euros dins de la cinquena política del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que es materialitza, pel que respecta al sector turístic, a través del Component 14: Pla de Modernització i Competitivitat del Sector Turístic. A banda, es calcula que aquests diners aportaran al territori més de 27 milions d’euros en inversió directa induïda.

Es calcula que aquests diners aportaran al territori més de 27 milions d’euros en inversió directa induïda

L'Estratègia de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí posa l'èmfasi en l'actuació sobre el destí i té en compte les seves especials necessitats i característiques; es dirigeix al conjunt de l’ecosistema turístic específic del destí, incloent les institucions públiques autonòmiques i locals que operen sobre ell, però també entitats socials i sector empresarial.

Més info: Catalunya rep 71 milions d'euros dels Next Generation per impulsar projectes publicoprivats

La Diputació de Lleida ha posat en valor aquests plans territorials de sostenibilitat turística i la seva importància per a les terres de Lleida, Pirineu i Aran, ja que la demarcació de Lleida és el territori rural i natural més extens de tot Catalunya, amb una immensa diversitat de paisatges i ambients naturals. Per aquesta raó, es defensa que totes les accions turístiques que es duen a terme al territori són en defensa d’aquest principal actiu natural, el futur d’aquestes comarques i també el de les seves persones.

Més informació
La Diputació de Lleida invertirà 25 milions en repoblament i infraestructures
La viabilitat econòmica d’Espanya: els fons Next Generation EU
Salta l'alarma: el 40% de les empreses catalanes no coneix l'existència dels fons Next Generation
Avui et destaquem
El més llegit