El turisme xinès es duplica a Barcelona abans del coronavirus

La capital catalana rep 21.000 visitants de la Xina al gener, més del doble que al primer mes del 2019

Dues turistes a Barcelona | ACN Dues turistes a Barcelona | ACN

Barcelona ha duplicat el nombre de turistes xinesos aquest gener. Abans de l'aparició del coronavirus, la capital catalana ha rebut 21.000 visitants provinents de la Xina, més del doble que durant el primer mes del 2019. Són dades que ha anunciat el regidor de Turisme i Indústries Creatives de la ciutat, Xavier Marcé.

"M'alegra especialment explicar aquesta dada en un moment en què a vegades s'estigmatitzen certes nacionalitats", ha dit. Tot i disparar-se, el turisme xinès representa només un 1% dels mercats turístics de Barcelona.

Més info: Barcelona, la zona amb més pernoctacions hoteleres al gener

Els més habituals són els turistes que viatgen des d'altres punts de l'Estat espanyol, tot i que aquest gener han baixat. Els francesos i els italians els segueixen en el rànquing de nacionalitats més freqüents, amb més de 40.000 visitants en els dos casos.  

Marcé ha explicat que les pernoctacions en hotels han crescut un 2,3% i en els apartaments ho han fet un 2,8% durant el primer mes de l'any. Mentre que l'aeroport del Prat ha augmentat el nombre de passatgers un 3,7% -fins arribar als 3,3 milions-, els creueristes han caigut un 2,7% en comparació al gener de l'any passat. N'han arribat 87.000. 

Més informació
Catalunya rep més turistes el 2019 i es manté com a primera destinació
El turisme estranger enlaira les pernoctacions hoteleres
Avui et destaquem
El més llegit