El turista estranger salva les pernoctacions a l'agost

Les nits d'hotel cauen lleugerament pel retrocés dels visitants nacionals tot i que creix el nombre de viatgers internacionals

Les pernoctacions creixen durant el 2017 tot i els descensos del darrer trimestre de l'any Les pernoctacions creixen durant el 2017 tot i els descensos del darrer trimestre de l'any

El nombre de pernoctacions hoteleres ha caigut un 0,55% a Catalunya a l’agost en comparació amb el mateix mes de l’any passat. Aquest lleuger retrocés es deu a una caiguda del 5,54% de les nits contractades pels turistes nacionals, tot i que les contractades pels visitants estrangers s’han incrementat un 1,64%, assolint un nou rècord històric. Així ho indica l’última Enquesta d’Ocupació en Allotjaments Turístics de l’INE.

El nombre total de nits contractades en hotels catalans durant l’agost ha estat de 8.944.796. D’aquest total, 2,58 milions de les pernoctacions han estat de turistes nacionals mentre que 6,35 milions de nits contractades han estat per estrangers.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, els hotels espanyols han registrat un total de 46,7 milions de pernoctacions a l’agost, la qual cosa suposa un 0,5% més que en el mateix mes del 2016. Durant els primers vuit mesos de l’any, les pernoctacions en establiments hotelers han augmentat un 3,1% respecte al mateix període de l’any anterior.

A l’àmbit nacional, el moderat avanç de les pernoctacions a l’agost es deu a les realitzades pels visitants estrangers (+1,5%), ja que les realitzades pels residents espanyols s’han reduït un 1,2%.

Els visitants que han arribat a Espanya procedents del Regne Unit i Alemanya concentren el 25,7% i el 19,7%, respectivament, del total de pernoctacions en establiments hotelers a l’agost, tot i que han baixat un 3,9% en el mercat britànic i un 5% en l’alemany. Els següents mercats emissors han estat França, Itàlia i els Països Baixos, que han registrat unes taxes anuals del -5,4%, -2,2% i 7,1%, respectivament.

Balears, el destí preferit pels estrangers

Les pernoctacions han caigut en gairebé tots els destins. Andalusia, Catalunya i València han experimentat un descens en el nombre de pernoctacions del 4,5%, 5,5% i 4,1%, respectivament, mentre que les pernoctacions de residents a Galícia han repuntat un 6,5%.

El principal destí escollit pels viatgers no residents ha estat les Illes Balears, amb un 33,5% del total. En aquesta comunitat autònoma, les pernoctacions dels estrangers han baixat un 1,4% respecte l’agost del 2016. Els següents destins escollits pels turistes estrangers han estat Catalunya, amb el 21,4% del total i les Illes Canàries, amb el 19,5%. Els punts turístics amb més pernoctacions han estat Barcelona, Madrid i Calvià.

D’altra banda, els preus hotelers han crescut un 9,7% en taxa anual a Catalunya, un 7,2% a les Illes Balears, un 6,6% a Canàries i un 4,5% a Andalusia.

Més informació
Les pernoctacions als hotels catalans creixen un 2,8%
Un nou juny de rècord pels hotels catalans
El turisme escull Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit