Les universitats catalanes escalen en els rànquings mundials

La UB sesitua com la millor universitat d'Iberoamèrica i Eada escala posicions al 'Financial Times'

La UB va quedar en la 152a posició al rànquing de Xangai La UB va quedar en la 152a posició al rànquing de Xangai

Les universitats catalanes continuen escalant posicions ens els rànquings mundials. Un informe tècnic de Domingo Docampo, exrector de la Universitat de Vigo, publicat a AtlanTTic Research Center for Information and Communication Technologies, aposta per la Universitat de Barcelona (UB) com la millor d'Iberoamèrica i també inclou la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Autònoma dins les deu més prestigioses de la regió iberoamericana -la sisena i la desena respectivament-.

De fet, la darrera edició de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai, ja va tornar a situar la UB entre les 200 millors universitats del món i és l'única univiersitat espanyola que ho ha aconseguit. La UB va quedar en la 152a posició, per davant la Universitat de São Paulo i, precisament per això, l'informe de Docampo la bateja com la millor de tot Iberoamèrica.

Més info: La UB, entre les 200 millors universitats del món (de nou)

I no només això. El Financial Times situa el d'Eada com el 35è millor programa de màster en Managment del món. Aquest màster està dirigit als acabats de llicenciar i té per objectiu impulsar els joves titulats a donar el salt al món de l'empresa.

Per elaborar el rànquing, el rotatiu britànic ha analitzat diversos paràmetres, com els salaris, el progrés en la carrera professional, el cost dels estudis, el percentatge de doctors entre el professorat o la presència de dones, entre altres aspectes.

El director del màster,  Nigel Hayes, considera que "el programa ofereix un equilibri idoni entre teoria i pràctica. Estar entre els 35 millors demostra que és adequat per al seu propòsit, l'ocupabilitat. Som la primera escola d'Espanya en percentatge de graduats que treballen, tres mesos després de completar-lo, el que atorga una seguretat als nostres participants ".

Més informació
Només el 24% de les empreses tenen universitaris en pràctiques
Prèstecs als millors estudiants per estudiar a l’estranger
Avui et destaquem
El més llegit