La UPF és la 16a millor universitat jove del món

The Young University Rankings 2022 situa la UPF en la primera posició de l’Estat i la vuitena d’Europa

Pati de l'edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella | UPF Pati de l'edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella | UPF

Times Higher Education (THE), que elabora un dels rànquings universitaris de més prestigi i influència mundials, ha publicat l'edició 2022 del Young University Rankings, que situa la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en la setzena posició mundial, mentre que l'any passat va ser la quinzena.

The Young University Ranking 2022 recull les prop de 800 primeres institucions de tot el món de menys de cinquanta anys d'antiguitat. Al llarg de les onze edicions de la classificació publicades fins ara, des de l’any 2012, la UPF s’ha mantingut en nou ocasions entre les posicions 10 i 17. En l'àmbit estatal, la UPF es manté en la primera posició, per davant de la Universitat Ramon Llull (posició 121) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (posició 131), mentre que a Europa, la Pompeu Fabra se situa en la vuitena posició (l’any passat ocupava la setena). En el rànquing global, el podi l’ocupen la Universitat PSL (Paris Sciences & Lettres), la Universitat Tecnològica de Nanyang, de Singapur i la Universitat de Hong Kong de Ciència i Tecnologia.

La UPF destaca en citacions i internacionalització

En l’edició 2022 del Young University Rankings, la UPF aconsegueix un marcador global de 62,8 punts, lleugerament superior al de l’edició 2021, que va ser de 62,4 punts, i obté, en les cinc dimensions que inclou, la puntuació següent: Citacions (94,2), ingressos del sector privat (47,8), Internacionalització (66,8), Recerca (51,3) i Docència (43,2). Respecte a l’any passat, puja en Citacions, internacionalització, Recerca i Docència, i baixa en Ingressos del sector privat.

Més informació
Vídeo | Què s'espera de les persones que lideren?
Vídeo | Pitjor salut econòmica, més fraus comptables
La UPF i Fractus creen una càtedra per investigar el 6G
UPF-BSM crea el programa StartLab d'assessorament per a emprenedors
Avui et destaquem
El més llegit