Més de la meitat dels autònoms no poden fer vacances

Els que menys dies lliures gaudiran al llarg de l'any són els joves, homes i dedicats a activitats artístiques o agricultura

El 43,3% de las autónomas afirma que disfrutará de vacaciones este verano | iStockiStock 610785368 El 43,3% de las autónomas afirma que disfrutará de vacaciones este verano | iStockiStock 610785368

El 51,3% dels autònoms afirma que no marxarà de vacances aquest estiu i, d'aquests, el 39,8% assegura que no podrà gaudir d'elles al llarg de l'any. A més, l'11,5% afirma que ho farà en altres dates, segons l'enquesta anual sobre les vacances dels autònoms, presentada la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA).

Més info: Barcelona ofereix ajuts econòmics a autònoms i emprenedors

Davant d'això, el 42,3% assegura que aquest estiu almenys s'agafarà uns dies de vacances, percentatge sis punts inferior al registrat a l'estiu del 2018, quan el 48,8% va afirmar que sí que gaudirien de certs dies de vacances durant l'estiu. Dels autònoms que tindran vacances a l'estiu o més endavant, el 78,2% marxarà, però en un període inferior a 15 dies, i la majoria, el 42,6%, ho farà per menys de vuit dies.

Joves artistes i agricultors

Pel que fa al perfil, el rang d'edat d'autònoms de 40 a 54 anys és el majoritari de cara a les vacances d'estiu ja que el 45,8% afirma que podrà gaudir-les. Els joves autònoms, en canvi, són el rang que més ha assegurat que no podrà tenir descans al llarg de tot l'any, amb el 43,6%.

Per gèneres, el 37,8% de les dones autònomes afirma que no gaudirà de les vacances aquest any, mentre que en el cas dels homes aquest percentatge ascendeix al 41,8%. En canvi, el 43,3% de les autònomes afirma que ha gaudit o gaudirà de vacances aquest estiu, mentre que en el cas dels homes aquest percentatge se situa en el 41,3%.

Per sectors, els autònoms dedicats a les activitats professionals, científiques i tècniques són els que majoritàriament tindran vacances d'estiu, doncs així ho afirma el 73,4% dels mateixos. Les activitats immobiliàries, amb un 71,3%, representen el segon sector. Les activitats administratives i les financeres són les següents en la llista amb un 67,9% i un 66,8% d'afirmacions, respectivament. En canvi, aquells autònoms dedicats a activitats artístiques i d'entreteniment són els majoritaris a l'hora d'afirmar que no podran gaudir d'un descans, amb un percentatge del 72,3%. L'agricultura és el segon sector amb pitjors xifres en aquest sentit, amb un 64,2% dels seus autònoms sense poder tenir vacances. El segueixen el transport, amb un 45,3% i l'hostaleria, amb un 43,7%.

Més informació
Un telèfon disponible tot l'any oferirà assistència psicològica als autònoms
Els 'riders' de Glovo són autònoms, segons una nova sentència
Els autònoms en el camp de batalla electoral
Avui et destaquem
El més llegit