Els 'riders' de Glovo són autònoms, segons una nova sentència

La a companyia sosté que ja en té quatre al seu favor, mentre que els treballadors asseguren que en tenen almenys cinc

Glovo insisteix en què la seva relació amb els treballadors no és laboral | iStock Glovo insisteix en què la seva relació amb els treballadors no és laboral | iStock

Nova sentència favorable a Glovo. El Jutjat Social número 24 de Barcelona ha desestimat la demanda d'un treballador contra l'empresa i determina que els repartidors que treballen per la firma són autònoms. La sentència coincideix amb la protesta d'aquests dies de riders davant de la seu de l'empresa catalana després de la mort aquest cap de setmana d'un repartidor en un accident de trànsit al centre de Barcelona.

Més info: Crisi a Glovo: accident de trànsit o laboral?

El text argumenta que els treballadors "fan l'itinerari que volen, utilitzant el mitjà de transport que vulguin, les despeses van al seu càrrec, no tenen assignada una zona determinada, escullen els dies i franges horàries en què presten els seus serveis" i que poden rebutjar una comanda o bé fer vacances sense comunicar-ho a l'empresa, motiu pel qual Glovo insisteix en què la seva relació amb els treballadors no és laboral.

De fet, la companyia sosté que ja té quatre sentències al seu favor, concretament una del jutjat social 17 i del jutjat 39 de Madrid, juntament amb una altra del jutjat d'Oviedo i la coneguda aquest dimecres, que data del 21 de maig. A més, l'empresa catalana també ha guanyat un altre cas a Itàlia.

Més info: Inspecció de Treball: els 'riders' de Glovo són falsos autònoms

Els riders, per la seva banda, tenen almenys cinc sentències que conclouen el contrari i que, per tant, són falsos autònoms. Es tracta de tres sentències del jutjat social número 1 de Madrid de l'abril passat, en què una mateixa jutgessa determinava que els treballadors d'aquestes plataformes són falsos autònoms i haurien d'haver estat contractats. També es coneixen dues resolucions judicials més, una del jutjat social 33 de Madrid del mes de febrer passat i una altra d'un jutjat de Gijón. Tanmateix, però, encara no s'ha pronunciat cap tribunal superior per definir un criteri definitiu.

Més informació
Glovo aixeca una ronda de 150 MEUR
Els 'riders' de Glovo i Deliveroo comencen a sortir dels llimbs legals
Glovo opera a 100 ciutats i suma tres milions d'usuaris
Avui et destaquem
El més llegit