La trucada de Valls a Eines de País: "Una transició amistosa i ordenada"

El candidat Carles Tusquets és l'únic que encara no ha felicitat la llista independentista

Miquel Valls és president de la Cambra de Comerç de Barcelona ACN Miquel Valls és president de la Cambra de Comerç de Barcelona ACN

Un cop publicats els resultats definitius a les eleccions de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona que s'ha saldat amb una majoria de la candidatura independentista Eines de País, la transició ha començat. L'encara president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, que es va deixar veure en públic aquest divendres durant la inauguració de l'Automobile ha trucat aquest dimarts als representants d'Eines de País per donar-los l'enhorabona per la victòria.  

"Ha guanyat (les eleccions) qui les ha guanyat. Ara, l'únic que toca és felicitar a tots aquells que han guanyat", ha assegurat Valls durant la inauguració del Construmat i davant la insistència dels periodistes. I així ho ha fet: la trucada que tothom esperava no s'ha fet esperar més. 

Més info: Eines de País s'imposa a la conspiració: majoria a la Cambra

"Gràcies Miquel Valls per la teva trucada de suport a la transició de la Cambra cap a Eines de País. "Una transició amistosa i ordenada només pot ser bo pel País, el nostre objectiu al capdavall". Molt agraïts!", ha explicat la candidata Mònica Roca a través de les xarxes socials. Fonts de VIA Empresa han detallat que Valls s'ha mostrat "disposat a ajudar en tot allò que permeti una transició fluïda". 

Valls: "Ha guanyat qui ha guanyat. Ara, l'únic que toca és felicitar a tots aquells que han guanyat" 

Aquestes mateixes fonts detallen que tot just després de la victòria d'Eines de País durant els resultats provisionals, els candidats presidenciables Enric Crous i Ramon Masià així com la llista de 50a50 també van trucar per donar-los l'enhorabona. Fins i tot, l'empresari José Maria Torres es va desplaçar passada la mitjanit des d'un hotel de Balmes on tot l'equip de Crous s'havia concentrat per viure la nit electoral fins a la Llotja de Mar per felicitar la candidatura independentista. 

"El resultat dels comicis mostren una clara voluntat de canvi en la institució empresarial. La candidatura Enric Crous & José María Torres celebra aquesta voluntat de canvi i treballarà de manera constructiva per contribuir a fer realitat el mandat dels electors en els propers quatre anys. Finalment, vol agrair a tots els electors que han votat en aquests comicis i també als que han volgut votar i no han pogut", explicaven Crous & Torres a través d'un comunicat. 

Canadell: "La nostra intenció és preparar un Consell Executiu inclusiu amb l'objectiu de potenciar empresa i país"

"La nostra intenció és preparar un Consell Executiu inclusiu amb l'objectiu de potenciar empresa i país", reivindicava un dels guanyadors Joan Canadell poc després de la victòria. Ara bé, qui sembla que encara no ha trucat a Eines de País és Carles Tusquets, president de Trea Capital i president de Banco Mediolanum. 

Més info: Lliçons empresarials a la Cambra de Comerç

De fet, Tusquets és l'únic dels tres candidats presidenciables que estarà al ple de la Cambra a partir del pròxim mes de juny ja que ni Crous ni Masià han guanyat els seus respectius epígrafs a la Cambra. Sota el supòsit de no guanyar, el president de Trea Capital ja va assegurar en un esmorzar a la Farga de Diagonal celebrat durant la jornada electoral que faria oposició des del ple.

Més informació
Cal fer autocrítica: eleccions a la Cambra
"Visca la República!" a la Cambra de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit