2.400 viseres per a hospitals catalans i valencians

El material sanitari està fabricat mitjançant impressores 3D per l'empresa de Castelldefels BCN3D

Dos treballadors de BCN3D munten viseres impreses en 3D per a hospitals | Cedida Dos treballadors de BCN3D munten viseres impreses en 3D per a hospitals | Cedida

L'empresa de Castelldefels BCN3D ha fabricat 400 viseres protectores per a professionals sanitaris d'hospitals catalans i valencians en el marc de la crisi del coronavirus. En els propers dies, té previst produir-ne 2.000 més i enviar-les també de manera gratuïta als centres sanitaris que ho sol·licitin. El mateiral s'ha creat mitjançant les impressores 3D que comercialitza la companyia. 

Una seixantena d'impressores van començar a fabricar les viseres la setmana passada i, mitjançant una pantalla transparent d'acetat i una goma de fixació, BCN3D les ha muntat a les seves instal·lacions de Castelldefels. En concret, 60 viseres han anat cap a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, amb qui l'empresa ja col·laborava abans de la crisi de la covid-19. 

Més info: ‘Makers’ i empreses: la impressió 3D es posa al servei de la medicina

L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha rebut 50 peces; l'Hospital Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat, 30, igual que l'Antoni Lleuger de Gimbernat de Cambrils i el CAP Roquetas de Barcelona; al CAP Río de Janeiro de Barcelona s'han enviat 40 viseres; a l'Hospital de Viladecans, 15; al de Granollers, 45; a la Clínica Tomàs Boix d'Olot, 15; al CUAP Castelldefels, 30; i 50 viseres més han anat cap a Alacant, a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi.     

Treballadors del CAP Río de Janeiro de Barcelona amb les viseres impreses per BCN3D | Cedida

Treballadors del CAP Río de Janeiro de Barcelona amb les viseres impreses per BCN3D | Cedida

"La manca d'equipaments de protecció per a auxiliars, infermers, metges, intensivistes i altres professions mèdiques està exposant els treballadors sanitaris a un major risc de contagi, fet que a la vegada posa en perill els pacients", explica la decisió darrere la iniciativa a través d'un comunicat. Més de 50 empleats de la companyia hi treballen.    

BCN3D indica que una cinquantena d'hospitals i centres d'assistència sanitària catalans els han sol·licitat material. Després d'un procés de validació del material, per part dels mateixos hospitals, s'ha resolt que les viseres són reutilitzables, ja que es poden desinfectar. 

Més informació
Creen el primer respirador de campanya en impressió 3D
Un hospital italià soluciona la falta de respiradors amb impressió 3D
BCN3D ofereix 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuït
Avui et destaquem
El més llegit