CA | ES

Les aerolínies es curen en salut per les vagues a Marsella

Vueling i Ryanair preveuen un estiu millor però no poden controlar les protestes dels controladors al sud de França

Vueling és la companyia amb més vols a l'aeroport del Prat Vueling és la companyia amb més vols a l'aeroport del Prat

International Airlines Group, que agrupa Vueling i Ibèria, creu que el tràfic aeri a l'aeroport del Prat serà "millor aquest any" gràcies a la "bona cooperació" amb les institucions de l'Estat espanyol. El seu conseller delegat, Willie Walsh, ha afirmat que "la situació està millorant", però que no poden "controlar" les vagues de controladors a Marsella, que podrien causar retards aquest estiu. "És escandalós", ha dit.

El conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, també ha defensat que la situació a Barcelona aquest any és "materialment millor", però l'ha atribuït també a la disminució de vagues a Marsella durant el darrer any. "Encara no és un nivell acceptable", ha admès. Walsh ha remarcat que tant el Govern català com l'espanyol han ajudat a "facilitar" el treball amb l'aeroport de Barcelona i els controladors. "Tothom està treballant per beneficiar els consumidors", ha insistit el responsable d'IAG.

Més info: Un estiu de caos al Prat?

Mentre Walsh ha criticat al Govern francès per "fallar en les seves obligacions" davant les vagues a Marsella, O'Leary, ha dit que mereix "crèdit per la feina que han fet". "El Govern espanyol, la Generalitat i el Govern francès estan fent un gran esforç per millorar la situació", ha lloat O'Leary.

Després d'un estiu més marcat pels retards i les cancel·lacions de vols, Brussel·les va reclamar l'any passat explicacions a l'Estat espanyol per aquestes disrupcions. "L'impacte dels problemes locals ha disminuït", ha explicat satisfet Walsh.

Rebuig a la taxa verda

Les aerolínies IAG, Ryanair i Brussels Airlines s'han queixat que les anomenades "taxes verdes a l'aviació" són "una mala política" davant la por que iniciatives com la dels Països Baixos per imposar un impost climàtic a aquest sector s'estengui a escala europea. Totes tres companyies han negat que el seu transport sigui dels més contaminants i han alertat que una taxa d'aquest tipus va en contra de "la llibertat de moviment" a la Unió Europea i pot "danyar els països perifèrics" com Espanya. "Els impostos no són la solució", ha defensat Ryanair.

En aquest sentit, han alertat que les "taxes injustes" costen "llocs de treball" i "castiguen els consumidors amb bitllets més cars".

Més informació
Vueling, l'aerolínia de baix cost més impuntual del món al juliol
Què hem de fer amb Vueling?
Vueling deixa a terra 14.300 passatgers
Avui et destaquem
El més llegit