Vueling, l'aerolínia de baix cost més impuntual del món al juliol

La companyia catalana passa de ser la més complidora a caure al final del rànquing

Vueling és la companyia amb més vols a l'aeroport del Prat Vueling és la companyia amb més vols a l'aeroport del Prat

Vueling ha estat l'aerolínia de baix cost més impuntual del món durant aquest mes de juliol, segons la consultora nord-americana FlightStats. Si bé l'empresa catalana va arribar a situar-se en el top 10 de companyies més puntuals amb un 80,58% de puntualitat el 2017, ara cau al final del llistat. Des del número dos al gener d'enguany fins a les darreres posicions aquest estiu.

Vueling ha estat una de les companyies de baix cost més impuntual del món, amb un 58,84 % dels seus 22.088 operacions en hora, baixant al lloc 44 des del 41. Aquest any, l'aerolínia catalana va arribar a ser la segona low cost més puntual del món al febrer, però en els mesos posteriors va començar a descendir fins a situar-se entre els últims llocs.

Vueling, així mateix, es troba entre les companyies que han sofert major nombre de cancel·lacions en els últims trenta dies, en ocupar el quart lloc, amb un total de 394. La companyia catalana se situa tan sols per darrere d'easyJet, amb 750; Lufthansa, amb 627, i Lufthansa CityLine, amb 468.

L'elevat volum de serveis suprimits de Vueling ha tingut el seu impacte en l'aeroport de Barcelona-El Prat, que ha estat en els últims trenta dies el tercer a Europa amb més cancel·lacions entre els de arribada, i el sisè entre els de sortida.

Concretament, en l'aeroport barceloní s'han cancel·lat 223 vols d'arribada, amb el que només es troba per sota dels alemanys de Frankfurt i Munic, amb 439 i 382, respectivament. Quant als de sortida, ascendeixen a 182, xifra només inferior als 426 de Frankfurt; 367 de Munic, 226 del berlinès de Tegel, 224 d'Amsterdam i 184 del parisenc de Charles de Gaulle. Al juliol, l'aeroport barceloní es va situar, així mateix, entre els principals hubs mundials més impuntuals, ocupant la posició 48.

Més informació
El Govern avisa que serà "implacable" si cal sancionar Vueling per les cancel·lacions i els retards
Vueling deixa a terra 14.300 passatgers
Preacord entre Vueling i els seus pilots
Avui et destaquem
El més llegit