• Economia
  • Xavier Mendoza substitueix Koldo Echebarria com a director general d’Esade

Xavier Mendoza substitueix Koldo Echebarria com a director general d’Esade

El patronat de la Fundació Esade comunica que el relleu es farà efectiu aquest setembre un cop Echebarria ha complert quatre anys de mandat

Xavier Mendoza, nou director general d'Esade  | Esade/Europa Press
Xavier Mendoza, nou director general d'Esade | Esade/Europa Press
Redacción VIA Empresa
Barcelona
26 de Juliol de 2022
Act. 26 de Juliol de 2022

Relleu en la direcció general d’Esade. L’economista Xavier Mendoza substituirà Koldo Echebarria el proper 1 de setembre, un cop ha completat quatre anys en el càrrec, segons ha anunciat aquest dimarts el patronat de la Fundació Esade.

 

Mendoza és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i membre d’alumni d'Esade. Està estretament vinculat a aquesta escola de negocis des del 1982. En concret, exerceix com a professor titular del Departament de Direcció General i Estratègia d’Esade i, des del març del 2021, també és director acadèmic del Leaders Program de la Fundació Misk a Aràbia Saudita.

Entre els objectius del mandat de Mendoza hi ha l'enfortiment de la institució en matèria d'innovació, sostenibilitat o impacte social. “El coneixement i l'experiència de Xavier Mendoza resultaran de gran valor per conduir un procés de revisió estratègica que faciliti la formulació d'un nou pla estratègic institucional, una vegada que l'actual s'aproxima a la seva finalització”, assenyalen des d'Esade.

 

Amb Koldo Echebarria al capdavant d’Esade s’ha arribar a un 65% d’alumnes estrangers a les aules

Durant el mandat d’Echebarria s'han culminat projectes d’envergadura previstos en el pla estratègic d'Esade per al període 2019-2023. En aquest temps, Esade ha enfortit el seu prestigi global i la seva capacitat per atraure talent internacional, amb un 65% d'alumnes estrangers a les aules, i ha reforçat la seva aposta per la innovació educativa amb la creació de nous graus i programes i la incorporació de competències tecnològiques. A més, s'ha impulsat el programa de beques, que avui arriba a 297 alumnes becats gràcies a una dotació de 4 milions d'euros.