Set startups catalanes entre les 10 més prometedores del 2020

Flors, softwares, carregadors, viatges de negocis i ciberseguretat són els productes que ofereixen el top 10 d'empreses emergents segons LinkedIn

Les 10 startups espanyoles més prometedores del 2020 | iStock Les 10 startups espanyoles més prometedores del 2020 | iStock

Quines són les startups espanyoles més prometedores del 2020? LinkedIn ha elaborat un rànquing amb el top 10: set són creades a Barcelona i només tres, a Madrid. De la resta de territoris cap s'ha introduït a la llista, que inclou des d'empreses emergents que ofereixen softwares, fins a una floristeria online, viatges de negocis, carregadors de cotxes elèctrics i serveis de ciberseguretat. Aquest és el rànquing complet de les startups més resilients i atractives per treballar-hi: 

1. The Power MBA: la primera del rànquing és una escola de negocis que ofereix classes de 15 minuts online. Amb seu a Madrid i fundada l'any 2017, està disponible a 25 països i preveu triplicar els 40.000 alumnes actuals en només un any. A més de Madrid, compta amb part de la plantilla als Estats Units, Amèrica del Sud i altres països europeus. 

2. Colvines dedica a l'enviament de rams de flors a domicili. La startup es va fundar l'any 2016 a Barcelona i opera a Espanya, Itàlia i Alemanya. La previsió és d'entrar a altres mercats, fet al qual ajudarà una ronda de finançament de 14 milions d'euros tancada recentment. A més, volen ampliar la plantilla un 20%. 

3. Factorial HRel pòdium el completa aquesta empresa emergent dedicada als recursos humans. També es va fundar fa quatre anys a la capital catalana i ofereix un software per a la petita i mitjana empresa de gestió documental, informes, baixes, vacances, organigrama, un portal per als empleats, etc. A l'abril van captar 15 milions d'euros -una de les rondes d'inversió més elevades d'enguany a Espanya-.  

4. Lola Market: el quart lloc l'ocupa aquesta plataforma per comprar a qualsevol supermercat online, que es va crear a Madrid l'any 2015. Durant el confinament i les limitacions de mobilitat, el negoci ha crescut i l'empresa emergent s'ha hagut de reforçar. Ara, està immersa en un procés d'expansió internacional amb Romania com a primer país, on va aterrar l'any passat.   

Més info: Quino Fernández: “Hi ha startups que no s’han ni adonat del coronavirus”

5. Wallbox Chargers: aquesta startup catalana -fundada l'any 2015- fabrica i comercialitza carregadors intel·ligents per a cotxes elèctrics, que s'adapten a les necessitats de cada cotxe i client. Té 250 treballadors a l'Estat espanyol i 27 repartits entre la Xina, els Estats Units, França i Alemanya. Fa uns mesos va obrir una nova planta a Barcelona per impulsar el seu pla d'expansió.  

6. Holdeda la sisena posició del rànquing de LinkedIn hi trobem un altre software per a pimes, de gestió general d'empreses al núvol. Té la seu a Barcelona i es va fundar fa quatre anys. Es dedica, bàsicament, a automatitzar processos administratius en el camp de vendes, finances, operacions i recursos humans. 

7.TravelPerkla startup barcelonina integra totes les gestions d'un viatge de negocis: desplaçaments, allotjament, etc. És la que té més treballadors de totes les que conformen la llista, 500, i la van fundar dos exempleats de Booking l'any 2015. Recentment, ha adquirit una altra startup, Albatross, per oferir informació sobre les restriccions de viatges en temps de covid-19. 

8. Lingokids: en el lloc número vuit hi ha una aplicació dirigida al públic infantil per aprendre anglès a través de la gamificació. Es va fundar l'any 2016 a Madrid i durant el confinament ha adaptat els continguts per ajudar als nens i nenes a entendre i passar de la millor manera possible la situació. 

9. Wise Security Global: el teletreball obligat durant la pandèmia ha beneficiat aquesta companyia catalana fundada l'any 2013. Dedicada a la ciberseguretat, té clients de la mida de Vueling, Privalia, Telefónica i la Federació Espanyola de Futbol. Compta amb 80 empleats. 

10. The Hotels Network: la darrera posició de la llista és per a una eina per impulsar els canals directes de les marques d'hotels. La seu és a Barcelona i es va fundar fa cinc anys. Treballa amb més de 5.000 hotels a 96 països diferents i ha tancat una ronda de finançament de 10 milions d'euros en plena pandèmia.  

Per realitzar aquest rànquing, LinkedIn ha tingut en compte quatre factors: el creixement dels llocs de feina a cada startup, l'interès dels anuncis que publiquen per part dels professionals que en busquen, la interacció dels usuaris amb l'empresa i els empleats, i si les empreses han estat contractant treballadors que formaven part de les plantilles de les companyies que conformen la llista Top Companies de la xarxa social professional. A banda d'aquests indicadors, per formar part de la llista les empreses han de complir dos requisits: tenir un màxim de set anys d'antiguitat i un mínim de 50 treballadors.  

Més informació
Les 10 startups catalanes més prometedores
700 MEUR per a repartir entre startups
Avui et destaquem
El més llegit