1,5 milions de kg d'aliments per a les persones vulnerables

El Banc dels Aliments de Mercabarna recapta i reparteix un 11% més de fruites i hortalisses el 2017 per a entitats d’ajuda social

Voluntaris del Banc dels Aliments de Mercabarna. Fotògraf: David Vilanova | Cedida Voluntaris del Banc dels Aliments de Mercabarna. Fotògraf: David Vilanova | Cedida

Mercabarna, el Banc dels Aliments i l’Associació de majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) han recaptat durant el 2017 un total d’1.444.690 kilograms de fruites i hortalisses, un 11% més que el 2016. Aquests aliments han estat repartits entre les 67 entitats d’ajuda social per a més de 20.000 persones vulnerables de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Des que va iniciar la seva col·laboració amb el Banc dels Aliments el 2002, Mercabarna ha multiplicat per 30 les seves aportacions d’aliments, passant dels 50.000 kilograms anuals lliurats el 2002 als gairebé 1.500.000 kilograms el 2017, segons informen en un comunicat.

Les aportacions de fruites i hortalisses que fan les empreses de Mercabarna al Banc dels Aliments representen el 29% del total de producte fresc que rep aquesta institució.

Segons el regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Agustí Colom, “les aportacions de producte fresc que fa Mercabarna són clau, perquè les fruites i hortalisses són essencials en la dieta de qualsevol persona”.

Des de l’inici del projecte de col·laboració entre aquestes tres organitzacions, s’ha arribat a les 102 empreses majoristes donants d’aliments. A més, el magatzem proporcionat per Mercabarna al Banc d’Aliments s’ha ampliat fins als 425 metres quadrats.

El Banc dels Aliments compta amb 16 voluntaris que organitzen la seva activitat així com s’encarreguen de buscar i validar les entitats socials que van a buscar el producte fresc. 

Més informació
Claus per entendre l'èxit de l'economia col·laborativa
'Cap nen sense bigoti' recapta 300.000 litres de llet
'Cap nen sense bigoti' recull 1,2 milions de litres de llet
Avui et destaquem
El més llegit