Abertis, dos anys d'espera per saber si cobra el que demana a Foment

La companyia reclama 2.061 milions d'euros al Ministeri pels descomptes que va aplicar en el peatge d'un tram de l'autopista AP-7 a Catalunya

L'enllaç entre l'AP-7 i l'AP-2, autopistes gestionades per Abertis L'enllaç entre l'AP-7 i l'AP-2, autopistes gestionades per Abertis

El Tribunal Suprem ha ajornat fins a agost del 2021 la seva decisió sobre els 2.061 milions d'euros que Abertis reclama al Ministeri de Foment pels descomptes que la companyia va aplicar en el peatge d'un tram de l'autopista AP-7 a Catalunya en funció d'un acord aconseguit amb el Govern espanyor en 2006 i aprovat llavors per Reial decret. En la seva sentència, l'Alt Tribunal considera que no ha de pronunciar-se sobre el fons de la interpretació d'aquest acord fins que no finalitzi el contracte de concessió de la via a l'agost de 2021. Així ho ha indicat Abertis en un comunicat, en el qual sosté que la resolució d'aquesta sentència no tindrà impacte en els comptes de la companyia, actualment controlada per Atlantia i ACS.

Més info: Abertis guanya una batalla judicial a Foment

El Suprem es pronuncia d'aquesta manera sobre el gruix del total de gairebé 3.000 milions d'euros que el grup de concessions reclama a Foment per l'AP-7. D'aquest import, 890 milions corresponen a les obres de millora i ampliació que el grup, a través de la seva filial Acesa, va realitzar a la via, i que l'Estat haurà d'abonar-li el 2021, quan acabi la concessió de l'autopista i torni a l'esfera pública.

Els 2.061 milions d'euros restants corresponen a la compensació que Abertis considera s'ha de rebre pel descens del volum de tràfic registrat en la via, un import al qual Foment rebutja fer front. El grup de concessions compta amb una sentència a favor del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que el Ministeri va recórrer al Suprem.

Més informació
Foment recorrerà la sentència per no indemnitzar Abertis
Foment porta als tribunals l'OPA sobre Abertis
Llum verda perquè Red Eléctrica compri Hispasat a Abertis
Avui et destaquem
El més llegit