Abertis col·loca bons de 1.300 milions d'euros per reestructurar deute

La companyia participada per Atlantia i ACS destina el finançament a venciments de deute a curt i mitjà termini

La seu d'Abertis al Paseo de la Castellana La seu d'Abertis al Paseo de la Castellana

Abertis ha tancat amb èxit la col·locació d'una emissió de bons per un import de 1.300 milions d'euros que destinarà a reestructurar deute, segons ha informat el grup d'autopistes.

La companyia participada per Atlantia i ACS destinarà a refinançar venciments de deute a curt i mitjà termini els recursos que ha captat amb l'emissió que emmarca en la seva estratègia de contínua optimització del seu balanç.

La col·locació ha tingut un ampli acolliment, atès que Abertis ha rebut peticions de bons per 6.500 milions d'euros, import cinc vegades superior a l'emès.

Finalment, els títols de deute han estat subscrits "pels principals inversors institucionals europeus", segons ha detallat el grup de concessions.

L'emissió s'ha estructurat en dos trams. Un d'ells, per un import de 700 milions d'euros, té venciment a juliol del 2025 i reporta un tipus d'interès del 0,625%.

El segon dels trams, de 600 milions, té un termini d'amortització a deu anys, a juliol del 2029, i un cupó de l'1,625%.

Programa d'emissió

L'operació s'emmarca en el programa d'emissió de deute de 7.000 milions d'euros que la companyia d'autopistes controlada per ACS i Atlantia va registrar el passat mes de març a la Borsa d'Irlanda.

A l'empara d'aquest programa, Abertis va dur a terme llavors una de les col·locacions més importants de bons corporatius de la història, atès que va emetre títols per 3.000 milions d'euros.

Aquesta emissió es va destinar a reestructurar un tram dels tres en els quals es va dividir el crèdit de gairebé 10.000 milions d'euros que el grup que presideix Florentino Pérez i la companyia italiana van demanar per comprar el grup de concessions i que posteriorment van traspassar al seu balanç.

Abertis projecta aquesta emissió mentre està pendent que els seus accionistes completin i presentin el nou pla estratègic del grup, que se centrarà en el seu creixement internacional.

Més informació
Abertis, dos anys d'espera per saber si cobra el que demana a Foment
Llum verda perquè Red Eléctrica compri Hispasat a Abertis
La venda d'Abertis dispara un 8% el benefici de CriteriaCaixa
Avui et destaquem
El més llegit