Acord per l'ERO de Johnson Controls Hitachi que redueix els acomiadaments a 120

La plantilla ha votat per àmplia majoria donar suport al precord que fixa indemnitzacions de 65 dies pels acomiadats

Treballadors d'Hitachi concentrats davant els Serveis Territorials de Treball a Barcelona | ACN Treballadors d'Hitachi concentrats davant els Serveis Territorials de Treball a Barcelona | ACN

La multinacional Johnson Controls Hitachi ha arribat a un acord per a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per la planta de Vacarisses que inclourà 120 acomiadaments, 20 menys del que s'havia plantejat inicialment. L'última oferta de l'empresa, acordada amb CGT i UGT, s'ha ratificat per àmplia majoria en assemblees on podien participar els 553 treballadors de la fàbrica.

L'empresa ha ofert indemnitzacions de 65 dies per any treballat pels acomiadats amb un topall de 24 mensualitats. Els voluntaris rebran una compensació equivalent a l'acomiadament improcedent amb el mateix límit. Els sindicats han carregat contra l'empresa per tirar endavant un procés massiu d'acomiadaments en lloc d'optar per alternatives com reduir jornada.

Els sindicalistes denuncien que la causa econòmica no estava fonamentada i que l'empresa era viable

"Aquest expedient no estava justificat, s'haurien pogut posar altres solucions sobre la taula, l'empresa va tenir al setembre 8 milions de beneficis i no entenem com quatre mesos després ha posat sobre la taula un ERO per fer fora una quarta part de la plantilla", ha dit Sebas Zamora, representant del sector metal·lúrgic de CGT, que ha denunciat que al llarg de la negociació la planta ha estat produint.  

De fet, els sindicalistes denuncien que la causa econòmica no estava fonamentada i que l'empresa era viable. A més, indiquen que en tot el procés ha tingut rellevància el retard d'unes subvencions europees per fomentar l'aerotèrmia que havia de rebre Hitachi i que no podrà obtenir fins després de les eleccions europees.

"L'empresa no està tan malament com per despatxar 140 persones com es va plantejar, es podien prendre altres decisions abans d'acomiadar. Interpretem que era un canvi de rumb i d'estratègia industrial", ha dit Maribel Gordillo, responsable de Política Industrial de CCOO al Vallès Occidental i a la Catalunya Central. CCOO, que no ha acceptat l'última oferta, lamenta que l’empresa pretengui fer pagar a la plantilla la seva "mala gestió" de l’organització del treball.

Més informació
Leitat planteja un ERO de 120 persones a Catalunya
L'administrador concursal de Venca planteja un ERO per acomiadar tota la plantilla
Glovo presentarà un ERO per acomiadar 100 persones a la divisió de supermercats
Avui et destaquem
El més llegit