ADmit Therapeutics capta 4,2 milions per detectar precoçment l'Alzheimer

La startup catalana tanca una ronda de finançament de 785.000 euros i aconsegueix 3,4 milions d'un fons europeu

L'equip d'ADmit Therapeutics, la startup catalana que vol detectar precoçment l'Alzheimer | Cedida L'equip d'ADmit Therapeutics, la startup catalana que vol detectar precoçment l'Alzheimer | Cedida

La startup catalana ADmit Therapeutics ha tancat una ronda de finançament de 785.000 euros per tal de desenvolupar un test per detectar de manera precoç l'Alzheimer. A banda, l'empresa emergent ha aconseguit 3,4 milions d'euros del fons europeu EIC Accelerator en un model mixt d'inversió de capital i subvenció. Això suma gairebé 4,2 milions d'euros. 

 Equity4Good, vehicle de Ship2B, ha liderat la ronda que ha tancat ADmit Therapeutics, la spin-off de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), creada a finals del 2017. La startup se centra en desenvolupar un test de disagnòstic precoç d'Alzheimer, que es basa en una anàlisi de sang. L'objectiu de la companyia és iniciar la validació clínica l'any que ve i obtenir el mercat CE el 2023.  

"A curt termini, el test de diagnòstic permetria optimitzar el reclutament dels pacients en els assajos clínics, de tal manera que s'incrementaria la possibilitat d'identificar un fàrmac curatiu per aquesta malaltia en poder demostrar-se la seva eficàcia", explica Marta Barrachina, directora general i cofundadora d'ADmit Therapeutics. 

Més info: ADmit Therapeutics tanca una ronda per desenvolupar un test per detectar l'Alzheimer

Des de l'empresa recorden que "no existeix un fàrmac curatiu, donat que els assajos clínics han presentat una taxa d'èxit del 0,4%, la més baixa de totes les malalties greus de gran prevalència". També insisteixen en què hi ha un infradiagnòstic de la dolència i que normalment es realitza entre 12 i 24 mesos després d'aparèixer els primers símptomes. Barrachina explica que "el problema radica en què l'Alzheimer presenta un període asimptomàtic que pot durar fins a 20 anys". 

Més informació
BStartup Health obre les portes de la seva tercera edició
Un estudi relaciona l'insomni amb l'Alzheimer
Avui et destaquem
El més llegit