L’Ajuntament de Barcelona acompanya més de 50 startups al 4YFN

En aquesta edició s’acull més empreses que mai, de les quals un 25% tenen presència a mercats internacionals, i un 34% estan liderades per una CEO o una dona cofundadora

Cartell del 4YFN | VIA Empresa Cartell del 4YFN | VIA Empresa

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, acompanya més de 50 startups a 4YFN, l’esdeveniment catalitzador de l’ecosistema emprenedor digital a la ciutat. L’objectiu és potenciar les connexions, les oportunitats d’inversió i de creixement a nivell nacional i internacional, i guanyar visibilitat i espai en el mercat. Barcelona Activa va tenir un paper promotor en la creació del 4YFN fa una dècada, i aquesta edició portarà més startups que mai.

A més de l’espai específic per a les startups, Barcelona Activa comptarà amb un estand de més de 100 metres quadrats (1C20), ubicat al pavelló 8 de la Fira Gran Via, on ha programat activitats amb xerrades, assessoraments, videoexposicions, i un food corner amb productes que s’oferiran als visitants, elaborats per diverses startups del programa InnoFood de Barcelona Activa. A més, entre les diferents activitats dins del recinte, l’agència municipal portarà 500 perfils programadors de la IT Academy i de la iniciativa 42Barcelona –de Fundació Telefònica i amb suport de l’Ajuntament-- per fer connexions amb les empreses tecnològiques expositores del congrés.

Totes les startups que van de la mà de Barcelona Activa estan incubades o participen en algun programa de l’agència econòmica municipal. D’aquestes, 32 startups tindran un estand expositor propi, 3 participaran a través d’un showroom, i unes altres 21 faran pitches o presentacions davant d’inversors presents al MWC23.

Les 32 startups amb estand són de sectors diversos, d’energia, EdTech, TravelTech, Recursos Humans, BlockChain, HealthTech, Ciberseguretat, LegalTech, Indústria de la Música i Esdeveniments; Logística, Màrqueting i Tech, Audiovisual, entre d’altres.

ATHOS | Primer calçat d'escalada fet a mida i personalitzat amb tecnologia d'impressió 3D.

Bamboo Energy | Plataforma software per operadors energètics per gestionar y monetitzar de manera eficient els recursos energètics distribuïts de flexibilitat.

BCN Resol | Startup d'impacte social que proporciona dues solucions de canal d’alertes: co-resol, canal ètic pel client corporatiu per complir amb els programes de Compliance, Igualtat i protocols contra l'assetjament sexual i per raó de sexe; i canal b-resol, per a centres educatius, esportius, d'oci, etc., per gestionar problemàtiques com el bullying, ciberbullying, assetjament sexual, ... d'altres.

Beder | Plataforma social per descobrir i reservar activitats d’oci i turisme de qualsevol destinació a través de vídeos curts penjats per la comunitat.

Blindstairs | Sistema de contractació per aptituds, mitjançant una tecnologia que elimina els biaixos presents en els processos de selecció de personal (ex.l'edat, el sexe o la nacionalitat).

Brickken | Tecnologia oberta per fer servei de tokenització.

Clarity Stethoscope  | Tecnologia que permet transformar un telèfon mòbil en un estetoscopi per utilitzar amb persones amb malalties respiratòries cròniques o agudes al seu domicili.

Diggics | Digitalització i automatització dels processos financers de les empreses amb intel·ligència documental.

Ecodeliver | Courier amb les entregues més sostenibles per a e-commerce, anant mes enllà de la mobilitat elèctrica.

Envjoy | Creador d'experiències immersives que ajuden als operadors turístics a diferenciar-se de la competència; promovent la sostenibilitat ambiental.

Funos | Comparador de preus de funeràries i one-stop-shop de solucions pel final de la vida.

Kokuai | Mitjançant una plataforma conversacional, connecta els diferents equips d'una empresa (màrqueting, ventes i suport) sobre WhatsApp per permetre crear campanyes de màrqueting, vendre i donar suport als seus clients.

Levelab | Plataforma per a la realització de sessions pràctiques en eines software (edició d'imatge, vídeo, animació, programació, CAD...) que s'integra fàcilment amb qualsevol entorn educatiu.

Lexy | Plataforma web que, mitjançant intel·ligència artificial, crea i genera contingut personalitzat per cada marca.

Muse Scene Lab | Plataforma d’aprenentatge immersiu que permet a músics i estudiants de música practicar i interactuar amb una orquestra o banda d'avatars, fent ús d'ulleres de RV.

MyMda | Aplicació formativa gamificada amb objectiu d'oferir recursos i habilitats personalitzades que protegeixin la salut mental de l’adolescent amb l’objectiu de prevenir el suïcidi.

Optopus | Tecnologia pròpia que gestiona i optimitza automàticament les pàgines de producte per incrementar les vendes en Marketplace de grans marques, com ara Amazon.

Outin | Plataforma digital que connecta assistents a esdeveniments, creant experiències memorables.

Parallel | Plataforma per a professionals per a gestionar la recopilació d'informació dels clients.

Qbeast | Solució SaaS per a la gestió i ingestió de dades que simplifica el treball dels equips de dades, garanteix la qualitat de les dades i la fa més ràpida i barata per a les empreses.

Roka Furadada | Crema solar amb ingredients actius que permeten adaptar la fotoprotecció en funció de la exposició solar.

Samoby | Tecnologia de monitoreig de dispositius i detecció i bloqueig d'incidències de seguretat i comportament. 

Seven Sector Technologies | Experts en ciberseguretat, seguretat reactiva i resiliència mitjançant tecnologia XDRNET per IT, OT i IoT. Monitoritza, detecta i aïlla una amenaça en segons, sense instal·lar cap agent.

Singularly | Plataforma de planificació intel·ligent i col·laborativa que permet construir models interactius i visuals, treballar amb dades de qualitat, i realitzar prediccions fiables a futur.

Stockagile | Software que optimitza la gestió d'inventari i vendes de pimes, connectant les seves botigues físiques i showrooms amb múltiples e-commerce i marketplaces.

Stremninja | Plataforma d’streaming que proporciona la qualitat més alta, fiable i amb la més ràpida i baixa latència per a l’streaming en temps real.

Sycai Medical | Software que assisteix als radiòlegs en la detecció i la classificació de lesions precanceroses en el pàncrees sobre TACs i ressonàncies magnètiques abdominals amb l'objectiu d'incrementar el diagnòstic precoç de càncer de pàncrees.

VetEasy | VetEasy és la plataforma digital que posa en contacte als veterinaris amb els propietaris de mascotes líder a Espanya.

VIDJET | Un reproductor de video-shopping per a botigues e-commerce.

VRi | Un software de visualització de la imatge biomèdica multidimensional, mitjançant Realitat Virtual i el seu anàlisi amb IA.

Waital | Plataforma pels usuaris de plataformes digitals amb els productes utilitzats pels actors de sèries i pel·lícules que estiguin visualitzant.

Zoundream | Tecnologia d'intel·ligència artificial i processament de so per analitzar el plor del nounat, amb l'objectiu d'entendre les seves necessitats.

De les empreses amb estand, un 25% tenen presència a mercats internacionals, i un 34% tenen una dona com a CEO o confundadora. D’altra banda, un 12% han passat pels serveis de prova i testeig UXLab, afavorint i millorant els seus productes físics i online. Destaquen empreses com Roka Furadada, Sycai Medical, Vidjet, QBeast o Envjoy, que han aixecat 5 milions d’euros en els darrers tres anys. Barcelona Activa ha donat suport a empreses participants al Mobile World Congress, a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses, com ara Bamboo Energy.

Mentor in Residence

Barcelona Activa anunciarà durant el congrés del Mobile el llançament del servei Mentor in Residence, promogut per les entitats integrants del Barcelona Deep Tech Node, que consisteix en acompanyar l’equip directiu de les startups deep tech –aquelles sorgides d’universitats i centres de recerca—amb experts en els sectors de la indústria, la salut i el servei a les empreses. Aquest acompanyament ajudarà les startups tant en el desenvolupament del seu negoci, en els seus productes, aconseguint finançament o millorant la seva organització interna. Durant 6 mesos, disposaran, així, de 72 hores de consultoria individualitzada.

Durant la setmana del MWC, Barcelona Activa presentarà el nou servei per a startups deep tech, ‘Mentor in Residence’, un acompanyament durant mig any per a la seva consolidació en el mercat

L’agència farà diferents sessions per explicar als visitants els fons per destinar inversió a les startups, fons deep tech i fons Accelera, que ja han impactat a 60 empreses emergents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’any 2022, Barcelona Activa va engegar un nou sistema d’atenció a la persona emprenedora, i ja s’ha aconseguit un increment del 6% en la validació de projectes emprenedors. Aquets nou servei, permet una atenció omnicanal 24/7, facilitant a les persones emprenedores accedir al servei arreu del món. Els sectors més representats entre els projectes atesos han estat, fins ara, el de comerç, indústries creatives, restauració, serveis B2B i projectes d’indústries manufactureres i alimentaries.

En el marc del suport continu a les empreses, l’Ajuntament de Barcelona ha mantingut sessions amb scaleups i unicorns per conèixer reptes i oportunitats per a l’ecosistema. Barcelona Activa ha celebrat recentment una trobada amb la comunitat emprenedora per explicar els canvis arran la Llei estatal d’startups, i com pot contribuir a millorar el creixement i l’accés a finançament o de talent per a les empreses.

Startups incubades

Barcelona Activa té actualment prop de 200 startups a les incubadores d’empreses al districte de la innovació 22@ i al Parc Tecnològic, a Nou Barris. I compta amb 30 programes empresarials, de diferents sectors i objectius per ajudar a les persones que posen en marxa un negoci, i que permeten la creació i consolidació de 500 nous projectes.

Barcelona és la tercera ciutat europea més valorada per engegar una startup, segons el rànquing Startup Heatmap, i també, la publicació Financial Times situa la capital catalana al capdavant d’una llista d’urbs europees en capacitat de captar empreses internacionals. La ciutat ha estat reconeguda amb el Premi Regió Emprenedora 2023, un projecte de la Unió Europea que identifica les regions que promouen la innovació, la digitalització i la sostenibilitat

Més informació
La startup de l'àmbit de la salut Nimble Diagnòstics rep un premi de Barcelona Activa
Barcelona Activa promou la indústria 4.0
Barcelona Activa impulsa un nou espai a Sant Andreu
Avui et destaquem
El més llegit