La startup de l'àmbit de la salut Nimble Diagnòstics rep un premi de Barcelona Activa

El sistema que ha desenvolupat NIMBLE permetrà evitar complicacions en el flux de la sang quan s'utilitzen 'stents' per malalties cardiovasculars

Imatge de grup dels representants que formen part de Nimble Diagnostics | UPC Imatge de grup dels representants que formen part de Nimble Diagnostics | UPC

NIMBLE Diagnostics, spin-off del IGTP, la UPC i la UB, que usa la tecnologia no invasiva, per veure que un ‘stent’ implantat no estigui obstruït o fet malbé, ha guanyat el premi Preacceleració de Barcelona Activa. El guardó, dotat amb 5.000 euros, dona reconeixement en el camp de les tecnologies avançades. El premi, se suma a la ronda de finançament d'un milió d'euros que va aconseguir tancar la startup el passat mes de gener, i que va estar liderada per Grow Ventures juntament amb Namarel Ventures i Inveniam Group.

Els stents són un dels dispositius mèdics més implantats en el món per la seva capacitat de restaurar el flux correcte de la sang o d'altres fluids. Aquestes cànules s'utilitzen comunament per tractar malalties cardiovasculars i ajuden a prevenir l'infart de miocardi o tractar els símptomes que perduren en el pacient. No obstant això, desgraciadament, una vegada implantats es poden obstruir o danyar, si bé els símptomes només apareixen quan el stent ja ha perdut el 90% de la seva capacitat funcional, i ja és massa tard perquè el personal sanitari pugui evitar un empitjorament de les condicions del pacient. En aquest sentit, el sistema que ha desenvolupat NIMBLE permetrà identificar possibles obstruccions en els stents de manera ràpida i no invasiva.

Segons el grup fundador -entre ells, Oriol Iborra, Susana Amorós i Carolina Gálvez-, el nou sistema que han desenvolupat facilita una vigilància dels ‘stents’ més àgil i més econòmica respecte a les solucions existents, la qual cosa tindrà repercussió en el camp mèdic i que ja compta amb una patent internacional.

Més info: 6 catalans que van decidir canviar el món (i ho estan aconseguint)

Gràcies al programa de Preacceleració, que ha celebrat la seva 10a edició, 97 start-ups que apliquen la tecnologia a diversos sectors han accelerat el seu pas al mercat. En el camp del Deep Tech, Barcelona Activa també impulsa la iniciativa Barcelona Deep Tech Node, en col·laboració amb les universitats UAB, UB, UPF, UPC i UOC, mitjançant la qual ja ha donat suport a més de 40 start-ups, a través de fòrums d’inversió, i suport en àrees de vendes i internacionalització.

Blind Stairs rep un altre premi

Barcelona Activa també ha atorgat un premi a Blind Stairs, un projecte en fase inicial que ha participat en un programa de preincubació, el qual també s’ha endut 5.000 euros per continuar donant forma i creixement al projecte. Aquesta start-up promou un model de contractació que vol eliminar la discriminació en processos de selecció d’empreses. Així, l’agència municipal vol reconèixer la millor start-up per l’esperit emprenedor, el foment de la innovació i la seva contribució en el desenvolupament social i econòmic.

Blind Stairs persegueix una contractació justa, sense discriminacions i amb igualtat d’oportunitats. La seva CEO és Marta Rodríguez Tobalo, s’ha inclòs en la llista Forbes 2023 dins dels i les “23 CEO Change-makers” per la seva professionalitat i la capacitat de transformar la realitat i dirigir, amb la seva visió i el seu compromís, la societat civil cap a un futur més prometedor.

Més informació
Barcelona i AstraZeneca promouran la innovació, l'emprenedoria i el talent científic
L'emprenedoria femenina catalana i espanyola, al capdavant dels rànquings europeus
Barcelona Activa promou la indústria 4.0
Barcelona Activa impulsa un nou espai a Sant Andreu
Avui et destaquem
El més llegit