Almirall torna a resultats positius i guanya 4,3 MEUR el 2022

La venda de medicaments dermatològics a Europa ha impulsat el negoci

Seu d'Almirall| EP Seu d'Almirall| EP

Almirall va guanyar 4,3 milions d'euros el 2022, una xifra que contrasta amb les pèrdues de 40,9 milions d'euros de l'exercici anterior. Així ho ha detallat la companyia farmacèutica en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), on explica que la venda de medicaments dermatològics a Europa va impulsar el negoci. A banda, la companyia també ha anunciat que ha suspès, de moment, la recerca d'un nou candidat a conseller delegat després de la renúncia de Gianfranco Nazzi. El consell d'administració ha optat mantenir al càrrec a Carlos Gallardo, qui ocupava el lloc de forma interina des del novembre, tenint en compte l' "evolució postiva" de l'empresa en els últims mesos.

D'aquesta manera, Gallardo serà al mateix temps conseller delegat i president d'Almirall. El consell d'administració crearà un nou 'Comitè de Governança' amb l'objectiu que "controlar i equilibrar" aquest doble càrrec. En relació amb els resultats del 2022, la companyia ha informat que va augmentar les vendes un 6,6% en termes interanuals, fins a 863,2 milions d'euros. El bon comportament dels medicaments contra la psoriasi (Ilumetri i Wynzora) i contra l'aquertosi actínica (Klisyri) van explicar el creixement. Per zones geogràfiques, la major part dels ingressos van arribar de les vendes a Europa (732,7 milions d'euros). En canvi, els ingressos als Estats Units van caure un 19,1% interanual, fins a 76,5 milions d'euros; i a la resta del món un 0,6%, fins a 54,1 milions d'euros.

Més info: Carlos Gallardo assumeix la direcció d'Almirall

La companyia preveu mantenir la trajectòria del 2022 durant el 2023. En aquest sentit, el conseller delegat i president, Carlos Gallardo, ha assegurat que el grup ha començat l'any "amb bon peu". "Tenim confiança en què els productes que considerem els motors de creixement de la companyia mantindran la seva trajectòria positiva durant aquest any", ha indicat.

Més informació
Almirall crea una filial a Txèquia i Eslovàquia
Almirall destinarà 500 MEUR per desenvolupar un medicament de la xinesa Simcere
Almirall i play to win: l'aposta permanent per la transformació
Jorge Gallardo abandona la presidència d'Almirall
Avui et destaquem
El més llegit