Almirall destinarà 500 MEUR per desenvolupar un medicament de la xinesa Simcere

La farmacèutica catalana comercialitzarà un tractament de malalties autoimmunes a tot el món, excepte al país asiàtic

Exterior d'una planta d'Almirall | Almirall Exterior d'una planta d'Almirall | Almirall

Almirall ha arribat a un acord amb la farmacèutica xinesa Simcere per desenvolupar i comercialitzar un tractament de malalties autoimmunes a tot el món, excepte al país asiàtic. La firma catalana realitzarà una inversió inicial de 15,5 milions d’euros, una xifra que s'incrementa fins als 500 milions a mesura que avanci el procés, en part pels futurs percentatges de vendes. 

“Sempre busquem noves oportunitats per reforçar la nostra divisió d’I+D, per aquesta raó estem satisfets del vincle amb Simcere”, apunta Karl Ziegelbauer, director científic d’Almirall. Pel que fa estrictament al medicament, Renhong Tang, CEO del fàrmac xinès, la molècula SIM0278 “és un element clau per la nostra estratègia pels tractaments autoimmunes”. 

Almirall ha tancat el primer semestre de l’any amb uns guanys de 27,3 milions d’euros i unes vendes de 436,6 milions, un creixement d’un 4,1% respecte del període del 2021. Per mercats, Europa és el principal mercat de la farmacèutica catalana amb 374 milions d’euros en vendes i per darrere hi ha els Estats Units (34,3 milions) i la resta del món (28,3 milions). Respecte de la situació del deute, actualment, Almirall ha impulsat una reducció del deute 369,4 milions, un 2,6% menys que a principis del 2022. En els primers sis mesos, la companyia ha destinat 44,9 milions, un 10% de les vendes.

Més informació
Almirall torna als beneficis amb 27,3 MEUR
Almirall i play to win: l'aposta permanent per la transformació
Un dispensador d’auto-aplicació per a pacients d’esclerosi múltiple
Avui et destaquem
El més llegit