El salt logístic de Castelló amb el nou centre d’Amazon

Onda, ciutat taulellera per tradició, acollirà el pròxim centre més gran espanyol que ja construeix el gegant de l’e-commerce

El centre logístic de Alcalá de Henares va ser el primer d'Amazon a l'Estat | Amazon El centre logístic de Alcalá de Henares va ser el primer d'Amazon a l'Estat | Amazon

És la principal zona taulellera de l’Estat, alberga el Museu del Taulell i ara, també, serà seu d’Amazon. Segons fonts consultades, el gegant del comerç electrònic està construint un nou centre logístic a la ciutat castellonenca d’Onda, ubicada a només 75 km de València, capital del País Valencià. Amb tot, des d’Amazon encara no han volgut confirmar ni desmentir res d’aquest nou espai que, segons les mateixes fonts, serà tan gran com el que l’empresa ja disposa a Dos Hermanas (Sevilla), ja que la parcel·la en la qual es treballa és de 200.000 metres quadrats.

La xarxa d'operacions d'Amazon a l’Estat espanyol va arrancar amb el centre logístic de San Fernando de Henares (Madrid), que va començar a operar en 2012. Posteriorment, i al llarg dels últims set anys, la companyia ha obert quatre centres logístics més al Prat, MartorellesCastellbisbal i Illescas (Toledo), als quals s’ha sumat al setembre el sevillà de Dos Hermanas i pròximament ho farà un altre madrileny a Alcalá de Henares.

Així mateix, Amazon compta també amb dos centres logístics urbans a Madrid i Barcelona, que ofereixen lliuraments ràpids als seus clients Premium en totes dues ciutats a través del servei Prime Now; a més de dos centres de distribució, situats a Getafe (Madrid) i Barberá del Vallés, i 14 estacions logístiques distribuïdes per tot l’Estat per reforçar els seus serveis de lliurament en benefici de clients i venedors. L'única valenciana fins ara s’ubica a Paterna, a uns 10 km de la ciutat de València.

Tot i la bona acollida amb què ha estat rebuda la notícia en un context marcat per la Covid -Onda va estar tancada perimetralment per un augment important dels contagis que ara ja s’ha estabilitzat, segons la consellera de Sanitat-, l’Ajuntament del municipi prefereix no comentar els plans de creixement empresarial. "Per prudència i per respecte a les companyies preferim no comentar els plans de creixement de cada empresa, ja que han de ser elles els qui ho comuniquen quan ho consideren oportú", destaquen. 

Això si, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, assegura que “quan una empresa ens crida interessant-se pel nostre parc industrial, des de l'administració local posem tota la nostra obstinació a facilitar-los els processos burocràtics i a ser-los el més útils possible. Perquè d'això depenen molts llocs de treball i el creixement de l'economia local i la millora de la qualitat de vida dels ondenses”. A la notícia que saltava aquest diumenge a mitjans locals, grans i petits del territori que recollien la primícia del diari Mediterráneo, es parla que el centre suposarà la creació d’uns 1.000 llocs de treball.

 

 A pesar de l’impacte que el centre pot tenir en l’economia local valenciana, tampoc des de la Generalitat Valenciana faran declaracions de moment, com han confirmat fonts de la Conselleria d’Economia. Però, aquest dilluns el compte de Twitter de la Generalitat Valenciana sí que ha compartit la notícia destacant l’elecció del municipi i la creació d’ocupacions estimada.

Per a la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Mª. Dolores Guillamón, la implantació del centre logístic d'una multinacional a la província de Castelló sempre és "una bona notícia per a tots, per la qual cosa suposa d'incentiu econòmic i la creació de llocs de treball". En declaracions a VIA Empresa, Guillamón ha declarat que "celebrem que així siga i esperem que a aquesta arribada de capital forà arriben moltes altres perquè ajudaran a la recuperació en un temps marcat pels efectes nocius de la pandèmia".

La presidenta de la Cambra castellonenca assenyala que "la naturalesa d'aquesta companyia sens dubte ajudarà a impulsar el sector de la logística, a més de posar en evidència la importància que tenen les infraestructures a l'hora de captar l'interés de les empreses" i apunta que "els plans de desenvolupament per a la implantació d'aquest nou centre en ple cor del triangle ceràmic, la proximitat del port de Castelló i l'aeroport; del port i aeroport de València, contribuiran, sens dubte, a l'èxit de l'operació". 

Més informació
Amazon estrena estació logística a Rubí
Amazon ven la seva planta del Prat de Llobregat (s'hi queda de lloguer)
Amazon obre un nou centre a Barberà del Vallès amb 230 nous llocs de feina
Avui et destaquem
El més llegit