Ametller Origen aposta per la indústria de les llavors

La companyia d’alimentació entra a formar part de l’accionariat de la startup TipTopTomatoes, juntament amb Let It Out Food Creativity

Imatge virtual de l'Agroparc Penedès | Ametller Origen Imatge virtual de l'Agroparc Penedès | Ametller Origen

Ametller Origen aposta per la indústria de les llavors entrant en l’accionariat de la nova startup TipTopTomatoes, de la mà de la consultora Let It Out Food Creativity, liderada per Jordi Ballester, ex directiu de Semillas Fitó i creador de les varietats de tomàquet Monterosa i Nippo, amb l’obejctiu d’integrar en el seu negoci l’única peça de la cadena agroalimentària que fins ara no controlava: la llavor.

La nova empresa s’enfocarà en aconseguir llavors de noves varietats exclusives de tomàquets, nutricionalment més rics i amb el màxim de sabor. “Aquest acord és un pas més en la nostra estratègia d’oferir al consumidor aliments de qualitat. Volem seguir innovant i evolucionant el concepte de verdures fresques que es puguin obtenir de manera més sostenible i eficient”, afirma Josep Ametller.

Més info: Ametller: "Som capaços de transformar el món venent bledes"

Així, ja està en marxa la producció del tomàquet Arlequí, la primera varietat de tomàquet bicolor, que es preveu que a partir d’octubre estigui en exclusiva a les botigues d’Ametller Origen. Tanmateix, la nova empresa ja ha signat dos contractes d’investigació varietal amb dues empreses israelites.

La startup vol impulsar, en el conjunt de l’Agroparc Penedès, l’espai Tomato Creativy Center, un centre des d’on es realitzaran proves pilot i assaigs en els hivernacles altament tecnificats, en col·laboració amb diferents centres de recerca i universitats tant nacionals com internacionals. Aquest espai tindrà la vocació de ser el punt de trobada del I+ D+i+c del tomàquet del país i que es converteixi en un referent pel sud d’Europa.

Més informació
El nou Agroparc d'Ametller Origen generarà 430 milions d'euros i 3.100 llocs de treball
La intel·ligència artificial arriba a Ametller Origen
Avui et destaquem
El més llegit