Areas podrà comprar Autogrill amb condicions

Competència autoritza l'operació si Areas rescindeix contractes anticipadament a l'aeroport de Palma i l'estació d'Atocha a Madrid

Imatge d'arxiu d'un establiment d'Autogrill | Europa Press Imatge d'arxiu d'un establiment d'Autogrill | Europa Press

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat l'empresa catalana Areas a adquirir Autogrill amb alguns condicionants, com per exemple que Areas rescindeixi anticipadament alguns contractes en indrets on la seva quota de mercat és més elevada. Es tracta, per exemple, d'un local a l'aeroport de Palma i un altre a l'estació de Madrid-Atocha. A més, no podrà presentar cap oferta de licitació d'altres locals del mateix aeroport de Palma, de l'estació d'Atocha i d'un altre a la de Sevilla, que expiren al llarg d'aquest any.

D'aquesta manera, s'hauran d'alliberar cinc locals abans del 2021 que pertanyen a les parts, segons indica la CNMC en un comunicat. A més, afegeix que amb l'objectiu de facilitar l'accés a tercers, Areas s'ha compromès a no superar la quota conjunta resultant en aquestes localitzacions fins almenys l'1 de gener del 2024 i a la rescissió dels cinc contractes.

Més info: PAI Partners compra Areas i retorna la seu a Barcelona

L'ens també avisa que vigilarà el compliment d'aquests compromisos per part d'Areas i els possibles efectes que l'operació generi en el mercat després de constatar inicialment que l'operació podia comportar un risc per a la lliure competència. L'empresa catalana es farà amb el 100% de les accions d'Autogrill, una operació que, com recorda la CNMC, afectarà principalment el negoci de la restauració concessional en l'àmbit dels transports a l'Estat, com autopistes, estacions i aeroports.

Actualment, Areas té presència a 19 aeroports a l'Estat i disposa de 204 restaurants i establiments a les autopistes i és present a 43 àrees de servei. A les estacions de ferrocarril, es troba a 36 estacions, on té 60 restaurants. D'altra banda, compta amb 4.959 treballadors i atén 82 milions de clients cada any.

Més informació
Fira de Barcelona adjudica a Areas i Eurest 31 locals de restauració
Areas gestionarà 15 nous establiments al Prat
Areas tindrà la seu internacional a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit