Banc Sabadell i el BEI s'uneixen per fomentar l'ocupació de pimes i autònoms

Destinaran 1.000 milions d'euros per impulsar la seva digitalització i projectes innovadors, així com a potenciar els negocis de nova creació i liderats per dones

Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, i Emma Navarro, vicepresidenta del BEI | Cedida Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, i Emma Navarro, vicepresidenta del BEI | Cedida

El Banc Sabadell i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han signat dos acords amb un mateix objectiu: facilitar fons per a autònoms, pimes i midcaps espanyoles per seguir impulsant el creixement econòmic i la creació d'ocupació a Espanya. Segons informen en un comunicat, gràcies a aquests acords, les dues entitats destinaran 1.000 milions d'euros a donar suport a les pimes amb més dificultats per accedir al finançament per la seva grandària o pel sector en què desenvolupen la seva activitat, i a fomentar les seves inversions en digitalització.

Els dos acords s'han instrumentat mitjançant la participació de BEI en el primer fons de titulització de préstecs al consum de Banc Sabadell. Es tracta de la primera titulització STS (Simple, Transparent, Standarized) que s'ha col·locat al mercat espanyol després de l'entrada en vigor de la nova normativa europea enguany.

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha remarcat que el finançament "es destinarà en bona part a projectes de transformació digital i a projectes innovadors, dos focus bàsics per al futur de les nostres empreses".

Per la seva banda, la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, ha posat de manifest que "promoure la seva competitivitat, facilitant-los els recursos necessaris per créixer invertint en innovació i digitalització, és una de les grans prioritats del Grup BEI a Espanya", al mateix temps que ha afegit que "gràcies a aquests acords, el BEI podrà donar suport a aquelles amb més problemes per accedir al crèdit, com microempreses o emprenedors".

Més informació
Fundació Banc Sabadell impulsa Imagine Circular Economy
El Banc Sabadell es recupera de la integració de TSB i guanya un 341% més
El Sabadell col·loca 1.000 milions d'euros en deute sènior
Avui et destaquem
El més llegit