Banc Sabadell, guardonat per la gestió del pla de pensions de Dupont

Es tracta del primer projecte basat en cicles de vida que es va posar en marxa per a empreses

Banc Sabadell rep el premi de la revista 'Investment & Pensions Europe' | Cedida Banc Sabadell rep el premi de la revista 'Investment & Pensions Europe' | Cedida

La gestora de fons de Banc Sabadell ha rebut el màxim reconeixement en els premis que organitza cada any la revista Investment & Pensions Europe per l'administració del pla d'ocupació pel fons de pensions de l'empresa Dupont, segons han informat en un comunicat. En un acte celebrat a Dublín, el jurat ha considerat que aquest fons és el millor pla corporatiu que hi ha actualment a Espanya.

Més info: La UE premia el Banc Sabadell pel seu compromís amb les startups

El pla de pensions de Dupont compta amb un volum d'actius que ronda els 33 milions d'euros i va ser el 2010 quan Banc Sabadell es va encarregar de la seva administració. Llavors va implementar una solució pionera en aquell moment: la constitució d'un pla de pensions de cicle de vida, basat en la distribució per edat i situació dels partícips.

Abans que Banc Sabadell assumís la seva gestió, el fons de Dupont tenia un 40% dels seus actius en renda variable i un 60% en renda fixa. Quan el pla va optar per implementar el model de cicle de vida es van dissenyar dues carteres, una de creixement i una altra de preservació.

Més rendibilitat

Per al director de Previsió Empresarial de Banc Sabadell, Jaume Viladomiu, el premi d'IPE "genera una gran satisfacció perquè dóna valor a una aposta innovadora que es va llançar el 2010 com van ser els plans de pensions d'empresa amb cicle de vida per Dupont, uns plans que avui moltes empreses contracten pel seu millor rendiment".

De la seva banda, el president del pla de pensions de promoció conjunta del grup Dupont, José Javier Leiras Muñiz, indicava que "aquest reconeixement posa en valor el treball del grup, que té com a únic objectiu maximitzar la rendibilitat dels seus partícips, minimitzant el risc al que exposen les seves inversions".

La gestora de Banc Sabadell ocupa el tercer lloc del rànquing nacional pel que fa al nombre de fons de pensions administrats. Així mateix, l'entitat és líder en la categoria de plans de cicle de vida a Espanya amb un patrimoni de 436 milions d'euros.

Més informació
Banc Sabadell permet pagar amb la cara
Banc Sabadell s'introdueix a Sillicon Valley
La decisió tècnica (i catalana) del Banc Sabadell
Avui et destaquem
El més llegit