El Banc Sabadell rebutja l'oferta de fusió del BBVA

El Banc Sabadell considera que pot generar major valor per a l'accionista si es manté en solitari

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN El president de Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN

El Banc Sabadell ha rebutjat l'oferta que el BBVA li va formular la setmana passada per fusionar totes dues entitats en considerar que generarà més valor en solitari, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En concret, el consell d'administració de Sabadell, que s'havia reunit aquest dilluns per avaluar l'oferta del BBVA, ha basat aquesta decisió en l'opinió que pot generar major valor per a l'accionista si es manté en solitari. "La proposta infravalora significativament el projecte de Banc Sabadell i les seves perspectives de creixement com a entitat independent", han afirmat en un comunicat des de l'entitat catalana. "Confiem plenament en l'estratègia de creixement del banc i en els seus objectius financers. Així mateix, la caiguda significativa i la volatilitat del preu de l'acció de BBVA els darrers dies genera una incertesa addicional sobre el valor de la proposta", han recalcat.

Comunicat de Banc Sabadell: "La proposta infravalora significativament el projecte de Banc Sabadell i les seves perspectives de creixement com a entitat independent"

Dimecres passat, el BBVA va anunciar la seva proposta formal per al Sabadell en la qual proposava un bescanvi d'una acció de nova emissió del BBVA per cada 4,83 accions del Sabadell, amb una prima del 30% sobre el valor al qual cotitzava Sabadell el dilluns 29 d'abril. Aquesta oferta suposava valorar el Banc Sabadell en uns 11.000 milions d'euros, seguint el preu al qual ha tancat avui BBVA de 9,84 euros per títol. Seguint aquest bescanvi, BBVA estava disposat a realitzar una emissió d'accions de 1.126 milions d'euros, que representen un 20% de la seva capitalització borsària.

 

A la proposta, a més, el BBVA es comprometia a tenir una doble seu operativa, de manera que mantindria el centre corporatiu que el Banc té a Sant Cugat, a més de Madrid. El BBVA també va assegurar que mantindria la marca Sabadell amb la del BBVA a les zones on es pogués tenir “un interès comercial rellevant”.

El Banc Sabadell va tancar l’any 2023 amb un benefici de 1.332 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 55,1% en comparació amb el balanç del 2022. Segons les dades facilitades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l’entitat va registrar uns ingressos de 6.109 milions pel negoci bancari. La rendibilitat va pujar fins a l’11,5%, mentre que la ràtio de capital CET1 es va situar en el 13,21%.

Més informació
El Banc Sabadell celebra un consell d’administració per estudiar l’oferta del BBVA
Les accions del Banc Sabadell tanquen la jornada amb un augment del 3,56%
Banc Sabadell, Puig i Applus: la setmana calenta de les empreses catalanes i la borsa
Avui et destaquem
El més llegit