El Banc Sabadell guanya 258,3 milions d'euros fins al març, un 0,4% menys

El TSB estabilitza la seva activitat comercial i aporta 7,3 milions d'euros al compte de resultats del grup

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN El president del Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN

El Banc Sabadell ha tancat el primer trimestre del 2019 amb un benefici net atribuït de 258,3 milions d'euros, un 0,4% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior, i confirma la recuperació del benefici recurrent de l'entitat.

Segons ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els resultats del negoci bancari durant aquests tres mesos han mostrat un creixement estable, amb un alça del 1,4% a nivell grup.

El marge d'interessos ha aconseguit els 901 milions d'euros fins a març, un 1,2% menys a causa de l'aplicació d'IFRS16; excloent TSB, el marge d'interessos va ascendir a 656,2 milions (un 0,3% menys respecte a l'any anterior), mantenint la previsió de tancar aquest 2019 amb un augment d'aquest marge d'entre l'1% i el 2%.

Sobre l'evolució del crèdit, l'entitat que presideix Josep Oliu ha destacat la seva tendència positiva, un 3,4% més, i els recursos a clients en balanç al tancament trimestral han aconseguit els 139.986 milions d'euros (105.967 milions ExTSB), un 5% interanual més.

Reforç de capital

En el comunicat, el banc ha destacat que ha reforçat la seva posició de capital després de la venda del 80% de Solvia Serveis Immobiliaris el passat 24 d'abril i el ràtio CET1 fully loaded s'ha situat en l'11,15% (11,3% pro forma) i després de l'aplicació de TRIM i IFRS16; a tancament del primer trimestre, el ràtio CET1 phase és de el 11,7%.

Així mateix, en aquests primers tres mesos l'entitat ha registrat una reducció de la morositat, situant-se al 4,1%, millorant al seu torn el cost del risc del grup, situant-se en 51pbs a tancament del trimestre, respecte a 65pbs del mateix període de l'exercici anterior.

El saldo d'actius problemàtics ha ascendit a 8.186 milions d'euros, dels quals 6.383 són dubtosos i 1.803 milions actius adjudicats.

TSB recupera el pols comercial

Sobre TSB ha detallat que a tancament de trimestre ha registrat resultats positius, que confirmen la recuperació de l'activitat comercial del banc al Regne Unit, aportant al compte de resultats del Grup Banc Sabadell un total de 7,3 milions d'euros.

Ha destacat, entre diversos aspectes, la contractació de nous préstecs hipotecaris fins a març per volum superior als 1.500 milions de lliures, que compara amb els 1.200 milions de lliures del mateix període de l'any anterior.

El Sabadell ha afegit que després de la crisi de TSB ja han estat ateses el 100% de les reclamacions relacionades amb la migració de la plataforma.

La nova consellera delegada de TSB, Debbie Crosbie, assumirà el càrrec el proper 1 de maig, amb el repte principal de millorar l'eficiència i rendibilitat de la filial britànica, així com el desplegament de la nova oferta de negoci de pimes en l'el Regne Unit, claus de futur per a l'entitat.

Més informació
Banc Sabadell inaugura sucursal a Portugal
La novel·la parlamentària del Banc Sabadell
Banc Sabadell marxa de Colòmbia
Avui et destaquem
El més llegit